Després de la reunió, els dos presidents han comparegut a la Galeria Gòtica. (Fotografia: Rubén Moreno)

President Aragonès: "Còrsega i Catalunya són dues nacions lligades per una història comuna i per anhels compartits"

query_builder   23 setembre 2022 12:56

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Còrsega i Catalunya són dues nacions lligades per una història comuna i per anhels compartits"

  1. El cap del Govern ha mantingut aquest matí una reunió de treball amb el president del Consell Executiu de Còrsega, Gilles Simeoni
  2. El president ha expressat el seu “suport al poble cors” i ha desitjat que el procés de negociació amb el govern francès per un estatut d’autonomia “tingui el millor dels resultats possibles”


Després de la reunió, els dos presidents han comparegut a la Galeria Gòtica. (Fotografia: Rubén Moreno)
Després de la reunió, els dos presidents han comparegut a la Galeria Gòtica. (Fotografia: Rubén Moreno)
{"name":"2022/09/23/11/54/2a5386dc-5f29-4f7a-9636-9328355320a1.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":143607}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebut aquest matí a Palau el president del Consell Executiu de Còrsega, Gilles Simeoni, per tractar els reptes comuns dels dos territoris i buscar línies de col·laboració.

Després de la reunió de treball, i en declaracions als mitjans de comunicació, el cap de l’Executiu ha remarcat que Còrsega i Catalunya “són dues nacions lligades per una història comuna i per anhels compartits”, dins de la realitat pròpia de cada territori. I com a valors i reptes comuns ha assenyalat “l’aprofundiment democràtic, la justícia social, la igualtat d’oportunitats per a la ciutadania, la defensa de la cultura pròpia i la lluita contra el canvi climàtic”.

Entorn d’aquests valors s’ha centrat la reunió de treball que han mantingut Aragonès i Simeoni i que ha servit per “acordar intensificar les relacions entre els dos governs”. Compartim visió europeista i la voluntat que els nostres pobles siguin protagonistes del futur d'Europa, perquè volem millorar la vida de la ciutadania", ha remarcat.

En el camp polític, Aragonès ha traslladat tot el “suport” al poble cors en el procés de negociació amb el Govern francès per aconseguir un estatut d’autonomia i ha desitjat que “el diàleg tingui el millors dels resultats possibles”. “El que volem pel poble de Catalunya ho defensem per tots els pobles. Cada poble ha de decidir quin vol que sigui el nivell d’autonomia i de sobirania, què vol per al futur. Tots els qui vulguin avançar tindran el nostre suport, com és el cas del poble cors”, ha declarat.

En l’àmbit cultural, el president ha explicat que els dos governs estan col·laborant per intensificar l’intercanvi d’artistes i de disciplines amb la voluntat conjunta “d’assegurar el progrés de la nostra llengua i la nostra cultura”. I també es treballa per aprofundir els llaços econòmics dels dos pobles.

Aragonès i Simeoni van coincidir l’any passat a Glasgow, en el marc de la Cimera del Clima COP26, on van mantenir una trobada bilateral. Aquest mes d’agost, a París, també van participar junts a la taula de debat Autonome ou indépendant. Mais Européens avant tout!, dins la trobada anual d’inici del curs econòmic i polític organitzada per la patronal francesa MEDEF, la més gran de França.

2  

Imatges

El president Aragonès ha rebut aquest matí el president del Consell Executiu de Còrsega, Gilles Simeoni.

El president Aragonès ha rebut aquest matí el president del Consell Executiu de Còrsega, Gilles Simeoni. 143607

El president Simeoni ha signat al llibre d'honor de la Generalitat.

El president Simeoni ha signat al llibre d'honor de la Generalitat. 154887

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined