- El Govern ja ha mantingut contactes amb Bèlgica, que és qui assumirà la pròxima presidència del Consell de la Unió Europea, per tal que a partir del gener es continuï mantenint a l’ordre del dia el debat sobre l'oficialitat del català
- Consellera Serret: “No podíem fiar totes les cartes al govern espanyol, però toca mantenir la màxima exigència a Madrid perquè l’oficialitat del català no caigui de l’agenda europea”
Demà se celebrarà el pròxim Consell d’Afers Generals a Brussel·les, on es debatrà -però no es votarà- sobre l’oficialitat del català, l’eusquera i el gallec a les institucions europees, tal com s’ha fet en les darreres sessions celebrades des del mes de setembre.
En una atenció als mitjans de comunicació prèvia a la celebració del Consell, la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha assegurat que tot i que el 31 de desembre finalitzi la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, “no significa que s’esgoti el compromís del govern espanyol perquè faci tot el que està a les seves mans per assolir la unanimitat i la confiança plena de tots els socis europeus perquè el català sigui oficial”.
“No podíem fiar totes les cartes al govern espanyol, però toca mantenir la màxima exigència a Madrid perquè l’oficialitat del català no caigui de l’agenda europea”, ha afegit Serret.
El Govern ja ha mantingut contactes amb Bèlgica, que és qui assumirà la pròxima presidència del Consell de la Unió Europea després d’Espanya, i qui tindrà la capacitat de mantenir a l’ordre del dia el debat, i la possible votació, sobre l’oficialitat del català a les institucions europees.
“Des del primer moment hem mantingut la màxima autoexigència, i per això hem procurat avançar tots els escenaris”, ha dit Serret. “Estem en contacte amb la pròxima presidència del Consell de la Unió Europea, Bèlgica, per fer tot el que estigui a les nostres mans perquè el tema no decaigui i es mantingui a l’agenda en els pròxims mesos”.
Per acabar, la consellera ha assegurat que “mantenim l’optimisme, no ha acabat res, continuarem amb la màxima exigència perquè el català ha de ser la pròxima llengua oficial a les institucions europees més aviat que tard”.