El Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya incrementa fins els 35 milions el seu pressupost per subvencionar la formació professional de 90.000 treballadors/es

Les accions responen a les necessitats dels sectors productius de Catalunya que, a partir d'aquest any, s'actualitzen permanentment al catàleg d'especialitats del Consorci

query_builder   23 juny 2017 12:34

event_note Nota de premsa

El Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya incrementa fins els 35 milions el seu pressupost per subvencionar la formació professional de 90.000 treballadors/es

Les accions responen a les necessitats dels sectors productius de Catalunya que, a partir d'aquest any, s'actualitzen permanentment al catàleg d'especialitats del Consorci


 • Els treballadors/es rebran una formació orientada a la millora de les competències professionals  i a la consecució de certificats de professionalitat
Foto del Consorci
El Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya ha decidit incrementar un 10% el pressupost destinat a finançar enguany programes de formació professional per l’ocupació adreçats a treballadors/es ocupats, el que implica que es passa dels 32 milions de 2016 als 35 milions per 2017.
 
Aquests programes beneficiaran al voltant de 90.000 persones, majoritàriament ocupades, xifra que implica un increment de 10.000 treballadors/es en comparació amb l’any anterior.
 
Les entitats beneficiàries de les subvencions són les entitats de formació inscrites i/o acreditades en les especialitats formatives convocades, tal i com estableix la convocatòria del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.
 
L’oferta formativa del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya complementa la formació programada per les empreses, i es desenvolupa amb programes de formació sectorial i transversal i facilita també l’obtenció de certificats de professionalitat.
 
El certificat de professionalitat és una titulació oficial que acredita a qui l’obté que és competent per a desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències de la producció i l’ocupació. És a dir, que té els coneixements i habilitats per desenvolupar-la, de forma correcta i d’acord amb les exigències del mercat.
 
Novetat d’enguany: Catàleg d’especialitats permanentment actualitzat
 
La directora del Consorci per a la Formació Contínua, Ariadna Rectoret, ha destacat que, com a novetat de 2017, “el catàleg d’especialitats del Consorci estarà permanentment actualitzat de manera que recollirà de primera ma les necessitats formatives dels sectors productius de Catalunya”.
 
“Amb la nova metodologia de treball, anomenada Grups d’Actualització Permanent (GAP’S), volem que el catàleg reflecteixi les necessitats del mercat laboral de manera que la formació estigui orientada a la millora de les competències professionals de les persones segons els requeriments de productivitat i competitivitat de les empreses”, ha posat de relleu Rectoret.
 
Formació Contínua 2017: 35 milions d’euros
 
Tant el Comitè Executiu com el Consell General del Consorci per a la Formació Contínua han aprovat avui la resolució per la que s’obre la convocatòria de 2017 dels programes de formació professional per a l’ocupació per a treballadors/es ocupats amb un pressupost de 35 milions d’euros.
 
 • Formació transversal: Accions formatives adreçades a diversos sectors de l’activitat econòmica: 19.950.000 euros
  • Programes de formació transversal amb accions adreçades als requeriments de productivitats i competitivitat de les empreses i al desenvolupament personal de les persones treballadores: 16.957.500 euros
  • Certificats de professionalitat de caràcter transversal: 2.992.500 euros

 

 • Formació sectorial: Accions formatives adreçades a un àmbit sectorial concret: 15.050.000 euros
  • Accions formatives de caràcter sectorial adreçades a les necessitats del teixit productiu: 9.782.500 euros
  • Certificats de professionalitat de caràcter sectorial: 5.267.500 euros

 

Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya

El Consorci va néixer l'any 2004 en el marc del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, i està integrat per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i per les organitzacions sindicals i empresarials que tenen la consideració de més representatives a l'àmbit de Catalunya.

L’impuls de la formació d’oferta entronca amb l’Estratègia Europea 2020, el III Pla General de Formació Professional a Catalunya i el Pla general d’ocupació de Catalunya - Estratègia Catalana per a l’Ocupació (2012-2020).

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined