Fotografia

Educació acompanyarà els centres educatius en la gestió de l'organització de les activitats de tarda del proper setembre

query_builder   19 maig 2022 15:49

event_note Nota de premsa

Educació acompanyarà els centres educatius en la gestió de l'organització de les activitats de tarda del proper setembre

Fotografia

El Departament d'Educació acompanyarà els centres educatius en la gestió de l’organització de les activitats de tarda que s’oferiran durant el proper mes de setembre. Els centres educatius organitzaran activitats de lleure educatiu durant les tardes del proper setembre, fins a cobrir l'horari habitual. Aquestes activitats seran finançades pel Departament i per tant gratuïtes per a tots els infants, i promouran el treball d’habilitats cognitives, socials i emocionals.

 

Aquesta mesura està associada a l'avançament del calendari escolar al 5 de setembre -en el cas del segon cicle d'educació infantil i primària- i al 7 de setembre -en el cas de la secundària i l'educació postobligatòria. Durant el mes de setembre es farà jornada compactada de matí. Però l'horari d'assistència als centres no variarà per part dels alumnes amb el que fan la resta de l'any. La mesura té per objectiu reduir el temps de desconnexió dels infants de l’escola, afavorir l’equitat i facilitar la conciliació familiar.

 

Les entitats que es podran contractar han d’estar sota el paraigües del projecte educatiu de cada centre, dins la programació anual i avalada pel Consell Escolar del centre, on hi ha representades les associacions de famílies. La gestió de la contractació del temps de lleure es farà des dels serveis territorials, contactant prioritàriament amb les empreses que desenvolupen el temps migdia, per donar coherència pedagògica, ja que el monitoratge coneix el projecte educatiu de centres, els espais i l'alumnat.

 

El Departament d'Educació finançarà les activitats de lleure que es portaran a terme durant el mes de setembre, fins a cobrir l'horari habitual de finalització del centre, per tal que l'horari de l'alumnat durant aquest mes sigui el mateix que la resta del curs escolar, i facilitar així la conciliació familiar.

 

S’establirà en funció dels següents paràmetres:

 

  • Hores de prestació del servei: 20 hores -1 hora diària de dilluns a divendres-.
  • Ràtio de monitor/alumnes als centres ordinaris: 1 monitor per cada 16 alumnes.
  • Ràtio de monitor/alumnes en centres d’educació especial: 1 monitor per cada 4 alumnes.
  • Mínim de dos monitors per escola

 

Pel que fa a l’horari i les rutes transport escolar del mes de setembre finançades pel Departament d'Educació, en aquells centres que en tinguin, es mantindran igual que la resta del curs, recollint a l'hora de finalització habitual del centre.

 

19 de maig de 2022

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined