Captura del mapa de recursos de l'educació inclusiva

El Departament d'Educació publica el mapa de recursos de l'educació inclusiva

query_builder   2 desembre 2022 10:04

event_note Nota de premsa

El Departament d'Educació publica el mapa de recursos de l'educació inclusiva

  1. Recull, centre a centre, els recursos que es dediquen a l’atenció a l’alumnat amb necessitats especials de suport educatiu, amb l’objectiu d’ajudar famílies i professionals
  2. Gonzàlez-Cambray destaca que la nova eina “posa tota la informació a l’abast de les famílies, els professionals i de les taules locals de planificació”

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat aquest divendres la publicació del mapa de recursos de l’educació inclusiva a Catalunya. Aquesta nova eina de suport “posa tota la informació a l’abast de les famílies, els professionals i de les taules locals de planificació”, segons el conseller.

El titular d’Educació n’ha anunciat la publicació durant la inauguració del 1r Congrés Internacional “La qualitat educativa en els processos de transformació: per a la inclusió, la sostenibilitat i l’ètica formativa” de la Societat Catalana de Pedagogia, aquest matí a la Universitat de Lleida.

La publicació del mapa és un dels requeriments del Decret 150/2017, d’educació inclusiva. Disposa d’informació centre a centre, amb l’objectiu principal que pugui servir a les famílies d’alumnes amb algun tipus de necessitat específica de suport educatiu (NESE) per definir els seus itineraris formatius. Per exemple, podran trobar quins són els suports dels quals disposa cada centre i també informació detallada sobre els equipaments que ofereixen suports addicionals.

A banda, també vol ser una eina útil pels orientadors dels centres educatius que fan acompanyament a l’alumnat i les famílies, perquè puguin mostrar millor les opcions disponibles a l’alumnat NESE; i també a la resta de personal dels serveis educatius i Serveis Territorials, en les seves tasques de planificació.

El mapa s’ha publicat aquest divendres en versió provisional i s’hi poden fer aportacions, propostes de millora i esmenes. Es pretén que es pugui actualitzar periòdicament i que, finalment, s’integri al mapa escolar amb tots els centres i estudis, amb la idea que tots els recursos educatius estiguin integrats en un únic mapa.

Es pot consultar a l’enllaç https://educacio.gencat.cat/ca/departament/linies-estrategiques/educacio-inclusiva/.

Compliment del decret d’inclusiva

Gonzàlez-Cambray ha reafirmat el compromís del Govern amb un servei educatiu inclusiu i ha detallat el desplegament del decret: s’està fent una avaluació externa sobre la implementació d’aquesta normativa amb l'objectiu que contribueixi a planificar els propers passos; i el passat octubre es va presentar la Taula de participació per a un Sistema Educatiu Inclusiu (TAPSEI), formada per famílies, entitats, administracions públiques, alumnat, professorat i experts, per fer avançar la cultura de la inclusió en tot el sistema educatiu.

A banda, a partir del mes de gener s’incorporaran uns 200 professionals d’educació especial, destinats únicament a la detecció i intervenció precoç de l’alumnat amb dificultats de parla. Per últim, el conseller ha citat que s’està estudiant una proposta unificada de criteris que suposarà un canvi en el model de repartiment del recurs de monitors de suport per tal de garantir una millor cobertura de l'alumnat amb més necessitat d'acompanyament.

2 de desembre de 2022

2  

Imatges

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, inaugura el 1r Congrés Internacional de la SCP-IEC

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, inaugura el 1r Congrés Internacional de la SCP-IEC 1951617

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, inaugura el 1r Congrés Internacional de la SCP-IEC

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, inaugura el 1r Congrés Internacional de la SCP-IEC 2108964

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined