Presidència

Vilagrà: "Volem una solució ràpida respecte la candidatura dels Jocs"

query_builder   19 maig 2022 13:39

event_note Nota de premsa

Vilagrà: "Volem una solució ràpida respecte la candidatura dels Jocs"

  • La consellera de la Presidència presideix la taula territorial del món local sobre els Jocs Olimpics d’Hivern 2030

 

La consellera Vilagrà durant la reunió d'aquest dijous

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha presidit aquest matí la taula territorial del món local sobre el projecte dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern 2030. A la reunió, que s’ha fet telemàticament, hi ha participat la síndica de l’Aran i representats comarcals i municipals dels Pirineus i de Barcelona; delegats del Govern i membres dels Departaments de la Presidència, Vicepresidència, Acció Exterior i Acció Climàtica. L’objectiu d’aquestes trobades és anar informant al territori sobre la situació dels Jocs i la consulta.

Vilagrà ha recordat que els Jocs es basaran en criteris de sostenibilitat econòmica, social i ambiental. En aquest mateix sentit, ha remarcat que s’han prioritzat les “disciplines de neu perquè entenem que aquests són els Jocs del Pirineu” i ha volgut deixar clar que “amb la capacitat hotelera actual podem acollir els diferents col·lectius”. Pel que a la candidatura olímpica, la consellera ha demanat al Comité Olímpico Español (COE) que hi hagi una “solució ràpida perquè la ciutadania necessita que expliquem tots els detalls amb certesa”.

A la mateixa trobada, també s’han especificat els detalls tècnics de les dues consultes que es faran el proper 24 de juliol a l’Aran i la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran; i a les comarques del Ripollès, el Solsonès i Berguedà.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined