El president, durant la seva intervenció. Autor: Rubén Moreno

President Aragonès: "La UNESCO sempre trobarà a Catalunya un soci fiable per impulsar tots els projectes"

query_builder   18 maig 2022 13:09

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La UNESCO sempre trobarà a Catalunya un soci fiable per impulsar tots els projectes"

  • El cap de l’Executiu ha participat a l'acte inaugural de la Conferència Mundial d'Educació Superior de la UNESCO que se celebra des d’avui a Barcelona
El president, durant la seva intervenció. Autor: Rubén Moreno
El president, durant la seva intervenció. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha refermat aquest matí el compromís del país amb la UNESCO i ha assegurat que “sempre trobarà a Catalunya un soci fiable per impulsar tots els projectes”, “amb la màxima ambició, amb tot l’inconformisme i amb tota la visió transformadora”.

Així s’ha expressat en l’acte inaugural de la Conferència Mundial d’Educació Superior d’aquest organisme (WHEC2022), un esdeveniment de referència mundial que durant tres dies abordarà a Barcelona els reptes del sector universitari per a la propera dècada

El president ha començat la seva intervenció agraint que la UNESCO hagi escollit la capital catalana per celebrar aquesta conferència, que és el primer cop que no té lloc a la seu de l’organisme. I ha recordat que la relació de Catalunya amb aquest organisme “ve de lluny”, tant a nivell institucional, “amb una fructífera col·laboració que cal seguir enfortint”, com a nivell cultural, cívic i social.

“Per nosaltres és una enorme responsabilitat acollir aquesta conferència i ho fem amb la clara voluntat de continuar treballant pel progrés de l’educació superior”, ha destacat Aragonès, “perquè creiem fermament en la capacitat transformadora de les universitats, un bé comú que cal preservar, potenciar i dirigir, sobretot, a construir una ciutadania plenament empoderada”.

L’objectiu de la WHEC2022 és replantejar les idees i pràctiques de l’educació superior per garantir el desenvolupament sostenible del planeta i la humanitat i, en el marc de la conferència, la UNESCO presentarà el full de ruta que guiarà el sector universitari durant els propers deu anys per convertir-lo en

El cap de l’Executiu ha instat els participants a abordar en profunditat un debat tan important i transcendent com el futur de les universitat, del tot determinant per fer front els grans reptes de la humanitat”. Un debat, ha dit, que ha de tenir com a objectiu compartit “construir un món millor, més pròsper, més just, més verd, més feminista, més democràtic, més lliure, més compromès amb els drets humans i plenament en pau”.

En tot aquest procés de reflexió, Aragonès ha demanat que “les humanitats” hi siguin també presents, i “s’aprofiti tot el coneixement de les universitats per afrontar els grans desafiaments de la humanitat”. “Feu-ho amb la vocació de potenciar al màxim el progrés científic i tecnològic per fer front a reptes tan immensos com frenar el canvi climàtic o combatre pandèmies com la de la covid”, ha reblat.

Per últim, el president ha refermat el “compromís” de Catalunya amb els principis fundacionals de les Nacions Unides, “amb els valors de la democràcia, la pau i els drets humans” i ha destacat que, en un món en constant tensió, Catalunya és un exemple de “societat cohesionada a partir de la diversitat i la pluralitat”.

L’acte, que ha tingut lloc al Palau de Congressos de Fira de Barcelona, també ha comptat amb la presència de la directora general de la UNESCO, Audrey Azoulay, i de les conselleres de Recerca i Universitats, Gemma Geis, i d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, entre d’altres autoritats.

2  

Imatges

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 40

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 41

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined