Llars infants

Ensenyament finançarà les llars d'infants segons la renda de les famílies i la realitat socioeconòmica de cada localitat

Mapa 2004-2008

query_builder   17 maig 2012 18:56

event_note Nota de premsa

Ensenyament finançarà les llars d'infants segons la renda de les famílies i la realitat socioeconòmica de cada localitat

Mapa 2004-2008

  • La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ho ha anunciat aquesta tarda durant la Comissió d’Ensenyament al Parlament
 
  • La consellera Rigau ha reclamat un nou model “més flexible”
 
  • Irene Rigau també ha afirmat que el mapa s’ha gestionat de manera “arbitrària” i sense “control”
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat aquesta tarda que la Generalitat de Catalunya finançarà les llars d’infants públiques en funció de l’aportació familiar per renda i de les aportacions de les administracions segons mida i realitat socioeconòmica dels municipis amb l’objectiu que el nou model sigui “més flexible”.  Ho ha fet  durant la Comissió d’Ensenyament al Parlament sobre el compliment del mapa de llars d’infants 2004-2008.
 
Per això, Rigau ha reclamat que el nou model “sigui més flexible per què cal tenir en compte el diner públic que s’assigna a cada plaça, a quina realitat social respon i quines necessitats familiars cobreix”.  Respecte a l’adequació del model a la realitat socioeconòmica de les poblacions, ha explicat que “per poder diversificar el model territorial i fer-ho més viable per a l’ajuntament s’ha de tenir en compte la seva mida, població i els seus recursos”.
 
La titular d’Ensenyament també ha proposat altres mesures per poder garantir la sostenibilitat de les llars d’infants públiques: l’estudi del finançament d’una franja horària comuna, l’estudi del finançament dels serveis complementaris, el desenvolupament d’un model de llar d’infants rural i l’organització de centres i nivell de grups.
 
Respecte a la cobertura d’aquest mapa de llars d’infants de 2004-2008, la consellera d’Ensenyament ha declarat que “la taxa de cobertura de 0 a 3 anys no ha estat proporcional a l'esforç econòmic fet”, atès que la taxa de cobertura l’any 2004 era del 33% i actualment del 36%. Ha afegit que “l'esforç ha estat de 735 milions d'euros, 153 milions més del que preveia el pla”.
 
Per tant, Rigau considera que s’ha dut a terme una “gestió arbitrària i que ha mancat control”. En aquest sentit, ha especificat que s’han creat 40.493 places de 2004 a 2012, 10.493 places més de les previstes, i que actualment només se’n troben 50.093 d’ocupades. Així, ha conclòs que “hem creat un model únic i gens flexible” i que “requereix una gestió més eficaç de la que s’ha fet, això és cert; però, també un canvi de model”.
 
 
17 de maig de 2012
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined