El conseller Mena durant la reunió

INDÚSTRIA

Mena destaca que inversions com la de Ricoh "confirmen que Catalunya continua essent un lloc atractiu perquè multinacionals d'arreu del món decideixin ubicar-se aquí"

query_builder   25 maig 2012 19:10

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Mena destaca que inversions com la de Ricoh "confirmen que Catalunya continua essent un lloc atractiu perquè multinacionals d'arreu del món decideixin ubicar-se aquí"

La multinacional japonesa Ricoh, proveïdora de solucions tecnològiques i serveis de gestió documental, invertirà 7 milions d’euros en la posada en marxa d’un centre de serveis compartits a Sant Cugat del Vallès, que incorporarà 250 llocs de treball.
 
Així ho ha confirmat avui el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, després de mantenir una reunió de treball amb Ian Winham, Vicepresident Executiu i CFO de Ricoh Europe, Nicola Downing, Vicepresidenta de la Divisió de Legal de Ricoh Europe, Enric Calabuig, President i Conseller Delegat de Ricoh Espanya i Ramon Martín, director general de Ricoh Espanya. A la reunió també hi han assistit el director general d’Indústria, Joan Sureda i el director d’Invest in Catalonia, Joan Josep Berbel.
 
El centre de serveis compartits de Ricoh a Sant Cugat comptarà inicialment amb una superfície de 1.600 m² i centralitzarà a Catalunya els serveis de back-office de la companyia per als països del sud d’Europa. Les tasques que durà a terme principalment són d’administració de vendes, facturació, cobrament i  comptabilitat.
 
El projecte ha comptat amb el suport d’Invest in Catalonia -l’àrea d’atracció i promoció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació–. Ricoh ha escollit Catalunya enfront d’altres emplaçaments que l’empresa també havia considerat a nivell europeu.
 
Després de la reunió de treball amb el vicepresident de la companyia, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha assenyalat que aquesta inversió, que generarà en una primera fase 250 llocs de treball d’alt valor afegit, “confirma que Catalunya continua sent un lloc atractiu perquè multinacionals d’arreu del món com Ricoh, des del Japó, decideixin ubicar-se aquí”. El conseller ha destacat que “troben el talent, l’ambient, l’entorn adient, per des de Catalunya prestar aquests serveis compartits, en aquest cas en l’àrea del sud d’Europa, a vegades en d’altres àrees més àmplies, a Europa, Africà o Orient Mitja, i en molts casos  com a centres globals”.
 
El conseller F. Xavier Mena ha destacat el fet que el Departament, a través d’Invest in Catalonia, està treballant amb 236 projectes d’inversió estrangera, “competint amb d’altres ubicacions perquè d’altres plataformes de software i de comerç electrònic ss'instal·lin a Catalunya”. Fonamentalment, “es tracta de proveir un entorn adequat per el desenvolupament de les taques empresarials que volen fer aquestes multinacionals, garantint, per exemple, un entorn legal de seguretat jurídica o bé proveint, des de les universitats catalanes, el millor talent ”. En aquest sentit, el conseller ha indicat que “aquest entorn favorable està determinant que Ricoh i d’altres multinacionals com Fujitsu, TechData o Colt Telecom, es decideixin per establir-se Catalunya, i des d’aquí servir a la resta del món”.
 
 
Sobre Ricoh
 
Ricoh està present a l’Estat espanyol des del 1986 amb una seu central a Sant Cugat del Vallès i 15 delegacions més en altres punts de l’Estat. Compta amb prop de 1.300 treballadors, 523 dels quals estan ubicats a Sant Cugat del Vallès. La multinacional ha tancat el 2011 amb un volum de negoci global de 17.500 milions d’euros, un 7% més que l’any anterior. A l’estat espanyol, l’empresa ha facturat 213 milions d’euros l’últim any. La quota de mercat de Ricoh a nivell mundial és del 24%, i s’eleva fins al 30% en el cas del mercat espanyol.
 
Pla per atraure nous Centres de Serveis Internacionals a Catalunya
 
En el marc de la tasca d’atracció i promoció d’inversió estrangera directa a Catalunya, el Departament d’Empresa i Ocupació -a través d’Invest in Catalonia- ha posat en marxa un pla específic de captació de nous Centres de Serveis Internacionals a Catalunya.
 
El Pla vol posicionar Catalunya i Barcelona com a destinacions idònies per a la implantació d’aquest tipus de centres de serveis i atraure noves empreses i nous projectes d’inversió amb la conseqüent creació de llocs de treball qualificat.
 
En el marc del Pla, Invest in Catalonia preveu desenvolupar un calendari d’actuacions de promoció a nivell internacional entre les que destaquen la presentació de casos d’èxit en el marc de Fòrums i conferències especialitzades del sector a nivell internacional i un programa de visites personalitzades a empreses dels EUA, Alemanya, França, Regne Unit i Japó, amb potencial per establir centres internacionals de serveis i a empreses d’e-commerce i de desenvolupament de plataformes de software.
 
Actualment Invest in Catalonia treballa en una vintena de projectes d’inversió oberts de Centres Internacionals de Serveis que estan pendents de decidir la seva ubicació a Europa. Durant la darrera dècada han decidit invertir a Catalunya més de 30 centres internacionals de serveis que han generat cada un més de 100 llocs de treball nous directes de mitjana.
 
El Pla preveu aconseguir duplicar aquesta xifra en tres anys (en el marc del Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014) i consolidar d’aquesta manera el posicionament internacional de Catalunya i Barcelona en relació a aquest tipus d’inversió, que té un alt impacte sobre la creació de llocs de treball.
 
 
Els centres internacionals de serveis
 
La concentració de serveis (ja siguin financers, de comptabilitat, de Recursos Humans, però també de desenvolupament de plataformes de software, de comerç electrònic o de centres d’atenció a proveïdors i clients) en un únic centre internacional i en una única ubicació a Europa per part de les empreses multinacionals és una tendència creixent en aquests anys, principalment perquè pot representar un estalvi fins a l’entorn del 30% dels costos.
 
En aquest àmbit Catalunya, i Barcelona en particular, s’estan consolidant com una excel·lent ubicació per a atraure aquests centres competint amb èxit amb d’altres ciutats europees com Amsterdam, Brussel·les, Berlín, Dublín, Lisboa o Madrid.
 
Són les empreses d’origen anglosaxó les que més han desenvolupat una cultura de serveis compartits, sobretot empreses nord-americanes i britàniques, però també és una tendència creixent en empreses alemanyes i japoneses. Catalunya compta amb molt casos d’èxit en aquest sector amb empreses ja consolidades com Colt Telecom que té a Barcelona el seu centre d’assistència tècnica per a Europa amb més de 600 persones i altres de recent implantació com ara Fujitsu o TechData.

1  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena durant la reunió amb representants de Ricoh

El conseller F. Xavier Mena durant la reunió amb representants de Ricoh
JPG | 1090

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined