El president atén els mitjans de comunicació

El president Mas celebra el pla de creixement europeu, que va en la línia "del que hem reclamat durant molt de temps"

query_builder   22 juny 2012 19:55

event_note Nota de premsa

El president Mas celebra el pla de creixement europeu, que va en la línia "del que hem reclamat durant molt de temps"

·         El cap de l’Executiu ha aplaudit l’acord de la cimera de Roma de proposar polítiques de creixement per valor d’uns 130.000 milions d'euros
 
·         Artur Mas també s’ha referit a l’euro per recepta i ha assegurat que aquesta mesura “no es fa per caprici, sinó perquè ho necessita el nostre sistema sanitari, que és molt bo i l’hem de preservar”.
 
·         El president de la Generalitat ha inaugurat avui a Nova York el nou alberg de l’empresa catalana Equity Point, ha visitat la seu d’IBM i s’ha reunit amb directius de La Farga Group
El president Mas atén els mitjans de comunicació des del nou alberg d'Equity Point a Nova York
El president Mas atén els mitjans de comunicació des del nou alberg d'Equity Point a Nova York
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha celebrat des de Nova York el pla de creixement per valor d’uns 130.000 milions d’euros acordat avui en la cimera de Roma, que ha reunit els caps de Govern d’Alemanya, França, Itàlia i Espanya. El cap de l’Executiu ha assenyalat que “aquesta és la línia que hem reclamat durant molt de temps” perquè “amb l’austeritat sola no n’hi ha prou”.
 
Artur Mas, que ha aplaudit com a molt bona notícia aquest pla de creixement amb l’expressió “those news, good news”, ha assenyalat que aquestes mesures “no són del tot completes, però van en la bona línia d'ajudar que hi hagi creixement”. El cap del Govern s’ha felicitat pel fet que els líders europeus també vegin ara aquesta necessitat d’aplicar polítiques de creixement. “Celebro que, com a mínim, es vagi obrint una mica d'escletxa”, ha reblat.
 
El president ha recordat que “el principal problema que tenim és l'atur i l'empobriment del país”. Per aquest motiu, ha insistit que, a més de les polítiques de l’austeritat, de control del dèficit i de reducció de l’endeutament, “ens cal créixer i difícilment ho farem sense mesures d’estímul de l’economia”.
 
Un model federal europeu fort
D’altra banda, el cap de l’Executiu ha manifestat que “el model on ens cal anar és cap a més Europa i més Catalunya”. Ha apostat per “una Europa forta, amb un model federal i un centre de decisió forts i poders territorials de proximitat per a les persones”. Ha assenyalat que, malgrat les reticències d’alguns països, “Europa no pot ser Europa de veritat i tenir un cert pes al món si els estats tradicionals no cedeixen sobirania”.
 
 
L’euro per recepta, una necessitat
En declaracions als mitjans de comunicació, Artur Mas també s’ha referit a l’euro per recepta, que entra en vigor demà, i ha dit que aquesta mesura “no es fa per caprici, sinó perquè ho necessita el nostre sistema sanitari, que és molt bo i l’hem de preservar”.
 
El president ha fet una crida perquè “entre tots posem una mica de seny i de generositat” per passar junts aquests moments de dificultat i “mantenir el nostre model d’estat del benestar”. Ha dit que una gran part de la població “pot fer perfectament un petit esforç” i ha apel·lat al “sentit de país i de col·lectivitat” per preservar “el bo que tenim, que, si no, quedaria en risc”.
 
El president ha dit que l’aplicació d’aquesta mesura s’ha fet de manera que les persones amb menys recursos no es vegin marginades”. Ha recordat que té un topall de 61 euros l’any, que hi ha col·lectius exempts i que els malalts crònics i les persones amb menys possibilitats econòmiques rebran un tractament que els preservarà.
 
Artur Mas ha dit que l’euro per recepta “és aquí per quedar-se” i ha afegit que a la majoria de països europeus hi ha tiquets moderadors i, fins i tot, copagaments.
 
 
Penúltima jornada del president als Estats Units
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions en la penúltima jornada del seu viatge oficial als Estats Units, durant la qual ha inaugurat el nou alberg d’Equity Point a Nova York. Equity Point és una empresa catalana d'albergs juvenils amb una forta presència internacional que va ser fundada l'any 2001. En l’actualitat gestiona 2.200 llits en nou establiments a les ciutats de Nova York, Londres, Lisboa, Marràqueix, Madrid, Girona i Barcelona. El nou alberg de Nova York està ubicat a Times Square, al carrer 41 i la 7a avinguda. L’empresa està participada des del 2007 pel fons de capital risc Invercat, impulsat per ACC1Ó amb l’objectiu d’invertir en empreses catalanes que busquen expandir les seves operacions.
 
Prèviament, el president Mas s’ha reunit amb directius del holding familiar La Farga Group i ha visitat les instal·lacions a Nova York de l’empresa IBM. A la tarda, el cap de l’Executiu serà entrevistat per la cadena CNN, en el programa Quest Means Business, que condueix el periodista Richard Quest.
 

2  

Imatges

Inauguració Equity Point

Inauguració Equity Point 548

Declaracions als mitjans

Declaracions als mitjans 657

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined