El president Mas ha lliurat al secretari general executiu de FERRMED el Premi Especial del Saló

El president Mas insta l'Estat a complir els calendaris d'execució de les obres del Corredor Mediterrani

query_builder   3 juny 2014 17:07

event_note Nota de premsa

El president Mas insta l'Estat a complir els calendaris d'execució de les obres del Corredor Mediterrani

·         Artur Mas ha subratllat que “la internacionalització de l’economia catalana va a alta velocitat, com ho demostren les exportacions, les importacions i la inversió estrangera”
 
·         El cap de l’Executiu ha inaugurat la 16a edició del Saló Internacional de la Logística i ha presidit el lliurament els X Premis SIL
El president Mas ha lliurat al secretari general executiu de FERRMED el Premi Especial del Saló
El president Mas ha lliurat al secretari general executiu de FERRMED el Premi Especial del Saló
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha instat el Ministeri de Foment a complir els calendaris d’execució de les obres del Corredor Ferroviari del Mediterrani, tot recordant que “estan pressupostades, licitades i adjudicades i quan es licita alguna cosa és perquè hi ha diners”. “Sé que fan un esforç, però demano un esforç redoblat perquè amb el Corredor Ferroviari del Mediterrani ens juguem la nostra internacionalització”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquesta reivindicació davant del secretari d’Estat d’Infraestructures i Habitatge del Ministeri de Foment, Rafael Català, en el marc de la inauguració del 16è Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció (SIL 2014). Durant l’acte també s’han lliurat els X Premis SIL, i el president Mas ha entregat el Premi Especial del Saló a FERRMED, associació sense ànim de lucre, constituïda a iniciativa del món empresarial per contribuir a la millora de la competitivitat europea per mitjà de la promoció de les connexions dels ports i aeroports i la impulsió del Gran Eix Ferroviari de mercaderies Escandinàvia-Rin-Roine-Mediterrani Occidental.
 
En la seva intervenció, el president Mas ha recordat que el 50% de tot el comerç exterior de l’Estat està en el territori del Corredor i ha insistit en la importància d’aquesta infraestructura per a “la nostra economia productiva, la nostra internacionalització i la creació d’ocupació”.
 
En referència a les dades d’ocupació del maig, que s’han conegut avui, el cap del Govern ha dit que “són un signe més d’aquesta recuperació econòmica que cal lubricar bé amb algunes infraestructures estratègiques que ens cal realitzar”. En aquest sentit, ha recordat que el 20% de la nova afiliació de la Seguretat Social a l’Estat aquest mes de maig correspon a Catalunya.
 
El president de la Generalitat ha destacat que “la internacionalització de l’economia catalana va en aquest moment a alta velocitat, com ho demostren les exportacions i com es comença a veure en les importacions, senyal de reactivació, i en la inversió estrangera”. Artur Mas ha recordat que Catalunya va ser l’any passat la primera regió de tota l’Europa continental que va rebre més inversió estrangera productiva, amb un increment del 31% sobre el 2012. Les dades d’exportació, d’inversió estrangera i del turisme “demostren amb fets que l’economia catalana i la seva internacionalització estan en marxa i van a alta velocitat”.
 
El president ha felicitat els organitzadors del Saló Internacional de la Logística per aquest certamen que, ha dit, “s’ha convertit en un referent molt sòlid del que ha de ser un gran saló de projecció internacional”. Durant la inauguració ha acompanyat al president el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.
 
El SIL, considerat el certamen més gran d’aquest sector que es fa al sud d’Europa, ha incrementat enguany en un 10% el nombre de participants. En aquesta edició comptarà amb 550 empreses participants, 45% d’aquestes internacionals. El Saló, que es farà del 3 al 5 de juny al recinte firal de Montjuïc, acollirà també la celebració del Congrés Internacional de la Logística, en què prendran part 230 ponents i més de 3.600 inscrits.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Lliurament Premi FERRMED

Lliurament Premi FERRMED
JPG | 356

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined