Jané: "Potenciarem els mecanismes d'alerta i els serveis d'informació davant l'amenaça global de terrorisme"

query_builder   15 gener 2016 15:17

event_note Nota de premsa

Jané: "Potenciarem els mecanismes d'alerta i els serveis d'informació davant l'amenaça global de terrorisme"

foto
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit avui la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista al Departament d’Interior. Es tracta de la cinquena reunió de caràcter extraordinari en la que ha participat el conseller des dels atemptats de París, el divendres 13 de novembre de l’any passat.
 
Després de la reunió que ha qualificat de “molt intensa i molt fructífera”, Jané ha destacat “que hem de conviure amb l’amenaça perquè hi és, però hem d’intentar garantir la seguretat sense afectar la normalitat del dia a dia de les persones”. “No hem de generar una excessiva alarma ciutadana” ha afegit.
 
En aquest sentit, el conseller ha explicat que “tot i que en aquests moments no hi ha una amenaça concreta, si que existeix una amenaça global per això hem de seguir amb un nivell de màxima alerta i no baixar la guàrdia”.
 
El conseller ha destacat que de cara al 2016 “potenciarem els mecanismes d’alerta i els serveis d’informació, ja que per prevenir hem d’estar informats”. Al llarg de l’any 2015 es va incrementar l’atenció i la dedicació dels Mossos d’Esquadra en l’àmbit de la lluita antiterrorista a tot Catalunya però sobretot a l’àrea metropolitana i a Barcelona ciutat. A nivell de tot el territori el temps de dedicació dels Mossos d’Esquadra a la lluita antiterrorista va ser d’un 23% el mes de setembre i s’ha passat al 32% el mes de desembre. Pel que fa a la Regió Metropolitana de Barcelona el mes de desembre s’ha superat el 40%.
 
El titular d’Interior ha reiterat la voluntat del seu departament de col·laborar activament amb totes les forces i cossos de seguretat per compartir informació i estratègies i actuar de manera coordinada. Jané ha advertit que actualment hi ha dos escenaris preocupants, d’una banda els macro atemptats i de l’altre les actuacions puntuals més casolanes i menys sofisticades  des d’un àmbit individual.
 
Durant la roda de premsa, el conseller ha agraït una vegada més al cos dels Mossos d’Esquadra per la tasca no sempre fàcil durant el darrer any en la lluita antiterrorista i ho ha fet extensiu a la resta de cossos i forces de seguretat. Jané també ha volgut posar en relleu el comportament “exemplar” de la ciutadania que “ens ha fet arribar alertes” i el dels mitjans de comunicació que “han tractat de manera seriosa el tema de l’alerta antiterrorista que estem patint”.

1  

Imatges

FOTO

FOTO 970

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined