ENERGIA

La nit del diumenge, 27 de març, s'adopta l'horari d'estiu i s'avança una hora el rellotge

query_builder   23 març 2016 12:00

event_note Nota de premsa

ENERGIA

La nit del diumenge, 27 de març, s'adopta l'horari d'estiu i s'avança una hora el rellotge

 

La matinada del proper diumenge, 27 de març, el rellotge s’avançarà una hora a les dues de la matinada, que passaran a ser les tres. Aquest canvi, que posa inici al període de set mesos d’horari d’estiu per al 2016, és una mesura d’estalvi i eficiència energètica que permetrà estalviar una mitjana d’entre 5 i 6 euros per llar a Catalunya –impostos inclosos-, segons dades de l’Institut Català d’Energia (ICAEN). En total, el canvi horari generarà un estalvi de 15 milions d’euros –impostos inclosos- a Catalunya.

 
L’objectiu de la mesura és reduir al màxim la despesa energètica generada per la il·luminació artificial. L’horari d’estiu permet no desaprofitar les hores de llum al matí i allargar el temps de llum natural a les tardes, de manera que el màxim nombre d’activitats diàries es puguin efectuar amb llum natural i es redueixi el consum d’energia associat a la il·luminació artificial. La millora de l’eficiència energètica en els sistemes d’il·luminació domèstics -impulsada per la prohibició de comercialitzar bombetes incandescents i per la progressiva introducció de làmpades LED- ha reduït al 5,7% el pes que l’enllumenat té en el conjunt del consum d’energia a les llars i, per tant, l’impacte econòmic de la mesura.
 
Un 90% de l’estalvi relacionat amb el canvi horari es produeix en el sector domèstic. Aquest estalvi es pot incrementar fent un ús responsable de l’energia mitjançant mesures com l’adequació del tipus d’il·luminació a cada necessitat o bé la instal·lació de sistemes electrònics de regulació del consum elèctric. En menor mesura, el canvi horari també genera estalvis en el sector serveis, el comerç i la indústria. El canvi horari s’efectua de manera harmònica al conjunt de la Unió Europea, com a conseqüència de la Directiva 2000/84/CE.
 
 
----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined