Cartell

El Departament de Cultura impulsa que les biblioteques públiques comprin llibres a les fires i salons de Catalunya

query_builder   9 maig 2016 11:44

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura impulsa que les biblioteques públiques comprin llibres a les fires i salons de Catalunya

  • El projecte compta amb una dotació de 59.000 euros per a aquest any 2016
  • Recentment, 9 biblioteques especialitzades en còmic han estat dotades cada una amb vals de 500 euros per comprar al FICÒMIC
Cartell
El Departament de Cultura impulsa un projecte mitjançant el qual 130 biblioteques compraran títols a 15 fires de llibres que se celebren a Catalunya anualment. El projecte compta amb una dotació de 59.000 euros per a aquest any 2016 i cada biblioteca disposarà d’una quantitat per gastar directament a la fira corresponent.
 
Aquest projecte beneficiarà, d’una banda, a les fires, atès que se’ls garantirà una quantitat d’ingressos addicional, i de l’altra, a les biblioteques, que podran ampliar el seu catàleg i disposar de les novetats editorials amb major celeritat que l’habitual. L’objectiu final del projecte és que les biblioteques enforteixin el seu vincle amb els editors i llibreters de Catalunya.
 
La iniciativa és fruit dels bons resultats de la compra directa per part de biblioteques que va posar en marxa fa dos anys el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya a La Setmana del Llibre en Català.
 
Les 130 biblioteques escollides per a participar en el projecte han estat triades per la seva dinàmica activa, les seves especialitzacions, ubicació o per la seva implicació en projectes del Servei de Biblioteques, que impulsa la iniciativa amb la col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).
 
Les fires escollides són: Encontats (Balaguer, 10 d’abril); Món Llibre (Barcelona, 16-17 d'abril); Saló internacional del Còmic de BCN (5-8 de maig); Conte va, va de contes (Vilanova i la Geltrú, 14 de maig); Fira Literal (Barcelona 13-15 de maig); Fira del llibre ebrenc (Mora d’Ebre, 27-29 de maig); Bellprat, Vila del Llibre (4-5 de juny); Fira del Conte de Medinyà (7 de juny); Fira del Llibre Prohibit (Llagostera, 16 de juliol); Setmana del Llibre en Català (Barcelona, 2-11 de setembre); Fira del Llibre del Pirineu (Organyà, 2-4 de setembre); Lletraferits (Llinars del Vallès, 3-4 de setembre); Liberisliber (Besalú, 1-2 d'octubre); Fira del llibre de muntanya (Vic, 4-6 de novembre); Saló del Manga (Barcelona, 29 d’octubre -1 de novembre).
 
Activitat al Saló del Còmic 2016
L’actuació més recent realitzada en el marc d’aquest projecte ha estat la del Saló del Còmic (FICÒMIC). El Servei de Biblioteques ha triat 9 biblioteques, per la seva especialització en còmic i llibre il·lustrat, com a beneficiàries d’un val de compra directa als estands dels llibreters i editors per valor de 500 euros per biblioteca.
 
Les 9 biblioteques participants han estat: Biblioteca Marquès d’Olivart (Les Borges Blanques); Biblioteca Municipal de Constantí; Biblioteca Josep Soler Vidal (Gavà); Biblioteca Carles Rahola (Girona); Bibliobús Garrigues-Segrià (Lleida); Biblioteca Can Mulà (Mollet del Vallès); Biblioteca Jaume Vicens Vives (Roses); Biblioteca Sebastià Juan Arbó (Sant Carles de la Ràpita); Biblioteca Pública de Tarragona.  
 
L’acció s’ha complementat amb una visita conjunta al saló del còmic per part de representants d’aquestes biblioteques, als quals s’hi han afegit els de 10 biblioteques més, grup que ha estat rebut pel president del Saló, Carles Santamaria. 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined