El president Puigdemont, aquest matí, durant la sessió de control (Foto: Rubén Moreno)

President Puigdemont: "Els nous pressupostos destinen 870 M€ a polítiques socials, els drets ni s'anul·len ni se suspenen"

query_builder   1 juny 2016 13:38

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Els nous pressupostos destinen 870 M€ a polítiques socials, els drets ni s'anul·len ni se suspenen"

 
·         El cap de l’Executiu explica, en la sessió de control del Parlament, que el 73% de la despesa serà per reduir llistes d’espera, contractar més professors o evitar desnonaments entre altres accions socials
 
·         El president reitera “el suport explícit”  del Govern a l’actuació dels mossos d’esquadra al barri de Gràcia, que assegura “és molt valorada per la població”
 
·         Puigdemont reclama que no es faci servir la policia “de ninot de retrets polítics” perquè fan una tasca difícil i important per al país
El president Puigdemont, aquest matí, durant la sessió de control (Foto: Rubén Moreno)
El president Puigdemont, aquest matí, durant la sessió de control (Foto: Rubén Moreno)
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat avui, a la sessió de control del Parlament, que “l’acció del Govern demostra que els drets socials ni s’anul·len ni se suspenen”, i ha posat com a exemple els nous pressupostos presentats per l’Executiu, que destinen “870 M€, el 73% de la despesa, a polítiques socials”. Per això, ha alertat que si no s’aproven “moltes de les mesures adoptades no es podran fer perquè necessiten una consignació pressupostària” i ha fet una crida a la resta de grups parlamentaris “per enriquir i millorar” aquests comptes durant el tràmit parlamentari.
 
Puigdemont ha assegurat que aquests 870 M€, dels 1.000 M€ que, ha dit, hi ha previstos per invertir, seran “per reduir llistes d’espera de diagnosi i d’intervencions quirúrgiques; per contractar més professors per a centres escolars de màxima complexitat, per augmentar les beques menjador i la renda mínima i per evitar desnonaments”, entre altres actuacions. Per això, ha insistit que aquests comptes “són una eina indispensable per impulsar el projecte de país” i “si no hi ha diners no podrem fer gran part de les actuacions previstes”.
 
En aquesta línia, el president ha recordat que el Govern està complint els acords adoptats a la Declaració del 9 de novembre aprovada pel Parlament. “Estem fent els deures, i aquesta setmana la cambra tindrà el compte de totes les accions concretes que aquest Govern ja ha fet en compliment del compromís parlamentari”, ha manifestat el cap de l’Executiu. I ha afegit “però si volem completar la feina, com a mínim els deures que li queden per fer al Parlament, cal tramitar els pressupostos”.
 
Suport explícit als mossos d’esquadra
 
En un altre moment de la sessió de control i en resposta al grup parlamentari popular, el president ha reiterat “el meu suport explícit als mossos d’esquadra, als seus comandaments i als seus responsables polítics, per la seva actuació a Gràcia”. El cap de l’Executiu ha insistit que és una actuació “molt valorada per la població”, i ha lloat la  professionalitat d’aquest cos policial, “en la defensa del qual durant molt temps ens hem sentit molt sols”, ha manifestat. I, en aquest sentit, ha posat com a exemple que el Govern central espanyol, tot i que ara defensa la policia catalana, ha trigat molts anys a acceptar-la com a membres de ple dret al comitè de coordinació antiterrorista.
 
El president ha rebutjat de manera contundent les paraules del portaveu popular en el sentit que el Govern podria haver ordenat políticament que no hi haguessin detencions per no incomodar els socis parlamentaris, i l'ha reptat a demostrar aquesta acusació “molt poc responsable perquè suggereix una mentida”. I ha continuat dient “ha vist alguna decisió, document o acció del Govern en aquest sentit? Potser és que està acostumat a tenir una policia com té el seu ministre d’Interior que obeeix instruccions polítiques i elabora informes falsos”. “Nosaltres això no ho fem”, ha reblat, per subratllar després que “les detencions en aquest país les ordenen els jutges i les decideixen els policies, com sempre ha passat i com espero que passi per molts anys”.
 
Precisament també sobre els mossos d’esquadra, i en concret en referència a la sentència del cas Quintana, el president ha assegurat que “ens preocupa, perquè mai oblidarem que afecta a una persona de per vida” i “encara que li hem demanat repetidament disculpes, mai la compensarem prou”. Per això, ha assegurat el cap de l’Executiu que, malgrat que hi ha una sentència ferma al respecte, “si aquest Govern té el més mínim indici on ens puguem agafar per estirar i acabar en una veritat que sabem que és incompleta, el nostre compromís és rotund i estirarem perquè el rescabalament de la víctima ho exigeix”.
 
El president ha criticat, però, que massa sovint es frivolitza a l’entorn de la “difícil tasca que té la policia” que és, ha explicat, la de garantir la seguretat de les persones com a element de llibertat. Per això, ha reclamat que no sigui “un ninot d’intercanvi de retrets polítics”. “La policia fa la seva feina i la fa amb el suport del Govern i de la ciutadania, aquella que no es manifesta, que no crema, però que confia que no abandonem la posició”, ha remarcat.
 
 
 

1  

Imatges

Foto del president Puigdemont durant la sessió de control (Foto: Rubén Moreno)

Foto del president Puigdemont durant la sessió de control (Foto: Rubén Moreno) 530

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined