El conseller Comín amb el president Puigdemont i l'alcaldessa Colau en un moment de la visita

President Puigdemont: "Les institucions catalanes hem fet possible el nou Hospital del Mar malgrat la manca de finançament crònic en salut per part de l'Estat"

query_builder   7 juny 2017 14:19

event_note Nota de premsa

President Puigdemont: "Les institucions catalanes hem fet possible el nou Hospital del Mar malgrat la manca de finançament crònic en salut per part de l'Estat"

  • El cap de l’Executiu considera que “aquest projecte de país” és “un exemple de “col·laboració eficaç entre l’Ajuntament i la Generalitat”
  • Carles Puigdemont ha inaugurat les obres d’ampliació i remodelació d’aquesta nova instal·lació, acompanyat de l’alcaldessa Colau i el conseller Comín
El conseller Comín, amb el president Puigdemont i l'alcaldessa Colau
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha felicitat avui durant la inauguració de les obres d’ampliació i remodelació de l’Hospital del Mar perquè “les institucions catalanes en plural” hagin estat capaces d’aconseguir “fer realitat” aquest projecte, “malgrat les dificultats econòmiques, que hi ha sigut i moltes, i també a una manca de finançament crònic en matèria de salut per part de l’Estat espanyol, que ningú que vulgui aproximar-se al que li ha passat a la salut d’aquest país no pot ignorar”.
 
Es tracta, ha assegurat el cap de l’Executiu, d’un “dia històric” i d’“un projecte estructural i de país”, que “té a veure directament amb el compromís que diferents administracions tenen, han tingut i segur que tindran en el futur amb relació al que és una biga mestra d’una societat decent, que és el seu sistema de salut”.
 
Per tot plegat, el president l’ha posat com a “exemple de col·laboració eficaç entre dues administracions” i ha aprofitat per agrair l’exalcalde Trias i al seu equip de govern, que aconseguís, després d’anys de paralització, “reprendre aquest projecte en condicions difícils”. I, en aquest mateix sentit, ha subratllat “avui és una realitat també gràcies també a l’equip de l’alcaldessa Colau, que ha seguit els passos iniciats pel seu predecessor i ha garantit aquella continuïtat institucional en els projectes que són veritablement de país”. Es tracta d’unes obres d’ampliació i remodelació que han suposat una inversió de 76 milions d’euros, dels quals, la Generalitat n’ha aportat 42 i l’Ajuntament de Barcelona els 34 restants.
 
En aquest context, i per subratllat la importància d’aquest nou edifici amb més de 15.000 metres quadrats nous està ubicat al carrer del Gas, el president ha explicat que el Govern ha autoritzat recentment a través del CatSalut un increment anual de 6,5 milions d’euros en el pressupost destinat a finançar més activitat assistencial i alhora una aportació de finançament addicional d’1,7 milions d’euros per donar resposta a les necessitats generades per a la posada en marxa del nou edifici.
 
A més, el cap de l’Executiu ha assegurat que també es tracta d’un “exemple de col·laboració publico-privada i de bona praxi de mecenatge”, com ho demostra la donació per part de la  Fundació Cellex d’un dels acceleradors lineals de que disposa el centre.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el president també s’ha referit a les dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya, que estudia la percepció de la població catalana sobre la seva salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris, i ha recordat que 9 de cada 10 ciutadans que ha utilitzat els serveis sanitaris públics se n’ha declarat satisfet. A més, també  ha apuntat que Catalunya és un dels països de la Unió Europea amb millor percepció de la pròpia salut, ja que 8 de cada 10 ciutadans fan una valoració positiva del seu estat de salut.
 
Finalment, Carles Puigdemont també ha tingut paraules d’agraïment per  als veïns, professionals i institucions per lluitar per aquest projecte i ha assegurat que “aquesta és la prova d’un equipament que veritablement està implicat amb el seu entorn i la seva comunitat”, ja que l’Hospital del Mar dóna servei als barris que passen més dificultats de Barcelona, com són Ciutat Vella i Sant Martí
 
Prèviament a l’acte inaugural, el president, acompanyat de l’alcaldessa Ada Colau i del conseller Antoni Comín, han fet una visita a les noves instal·lacions. A l'acte també hi ha estat presents el delegat del Govern de la Generalitat  a Barcelona, Miquel Àngel Escobar; el president del Consell Rector del Parc Salut Mar, Joan Puigdollers; l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias; la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, i la comissionada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona i vicepresidenta d’aquest Consell Rector, Gemma Tarafa, entre d’altres autoritats.
 
Amb la posada en funcionament d’aquest nou edifici de quatre plantes s’ha aconseguit agrupar els serveis oncològics de l’Hospital, alguns dels quals es duien a terme a l’Hospital de l’Esperança. Els serveis d’hematologia, pneumologia i una àrea polivalent on s’ubiquen pacients dels serveis de cardiologia, digestiu, endocrinologia, nefrologia, neurologia i reumatologia també s’han allotjat en aquest nou edifici. A més, s’han ampliat i actualitzat els serveis d’urgències i cirurgia, a més d’algunes zones d’obstetrícia i ginecologia.

2  

Imatges

Visita a les noves instal·lacions

Visita a les noves instal·lacions 975

El conseller Comín, amb el president Puigdemont i l'alcaldessa Colau

El conseller Comín, amb el president Puigdemont i l'alcaldessa Colau 161

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined