Ports de la Generalitat

Ports de la Generalitat dona suport a la nàutica catalana a la fira de Southampton al Regne Unit

El sector nàutic de la costa catalana té 33.000 amarradors esportius que són un gran actiu per al territori i un gran atractiu per al turisme nàutic

query_builder   21 setembre 2018 15:44

event_note Nota de premsa

Ports de la Generalitat dona suport a la nàutica catalana a la fira de Southampton al Regne Unit

El sector nàutic de la costa catalana té 33.000 amarradors esportius que són un gran actiu per al territori i un gran atractiu per al turisme nàutic

  • Sant Carles Marina ha organitzat un fam trip per mostrar el mercat nàutic britànic als ports esportius catalans, en el marc de la fira de Southampton
L’empresa pública Ports de la Generalitat dona suport aquests dies al sector nàutic català a la fira Southampton Boat Show 2018, que se celebra del 14 al 23 de setembre al Regne Unit i que preveu més de 500 expositors i més de 100.000 visitants. El responsable de la Zona Portuària Sud de Ports de la Generalitat, Enric Martínez, ha assistit a la fira de Southampton per donar suport al sector nàutic de la costa catalana.
 
Catalunya té 780 quilòmetres de costa, 47 ports i 33.000 amarradors esportius. El sector nàutic és un dinamitzador de l’economia que aporta turisme al conjunt del territori. Una de les línies estratègiques de la Generalitat és la promoció de les activitats portuàries des de diverses vessants per potenciar el seu desenvolupament i posicionament. Un altre eix cabdal és la col·laboració publicoprivada en què l’Administració portuària inverteix en grans infraestructures marítimes que permetran a la iniciativa privada desenvolupar-hi les seves activitats. En aquest sentit, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha destacat que “la Generalitat inverteix en grans infraestructures portuàries perquè la iniciativa privada, com ara empreses del sector nàutic, pugui fer instal·lacions esportives de primer nivell i crear nous pols d’activitat que generin treball i riquesa a la costa catalana”.
 
Aposta nàutica per la Ràpita
 
El port de la Ràpita (Montsià) disposa d’un gran potencial nàutic amb 1.822 amarradors distribuïts entre dues dàrsenes esportives, la que gestiona el Club Nàutic Sant Carles de la Ràpita i la de Sant Carles Marina gestionada  entre el grup català Ports i Marines 2005 i el grup anglès MDL Marinas. Sant Carles Marina participa cada any a la fira nàutica de Southampton. Aquest 2018 ha organitzat un viatge de reconeixement (fam trip), per als representants dels ports esportius que formen part de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET), per tal que puguin avaluar l’estat de les marines britàniques, les tecnologies i  l’estat del mercat britànic.
 
Sant Carles Marina és un model d’èxit dins del sector nàutic que ha apostat pel port rapitenc, pel municipi de Sant Carles de la Ràpita i per la seva destinació turística. Integrant les instal·lacions en el marc del delta de l’Ebre i donant rellevància a la preservació de l’entorn i del medi ambient en les seves instal·lacions i en les seves iniciatives.
 
El conseller de Sant Carles Marina, Àlex Balletbó, ha destacat a la fira: “els bons resultats del model de Sant Carles Marina fins i tot en moments on el sector ha patit una forta recessió degut a la crisi”. Balletbó també ha qualificat “d’encertada la decisió d’escollir Sant Carles de la Ràpita i les Terres de l’Ebre i ha agraït la col·laboració de la Generalitat en l’impuls i la promoció feta al sector nàutic”.
 

21 de setembre de 2018
 

2  

Imatges

Representants Ports de la Generalitat i Sant Carles Marina a Southampton

Representants Ports de la Generalitat i Sant Carles Marina a Southampton 426

Vista aèria de Sant Carles de Marina, al port de la Ràpita

Vista aèria de Sant Carles de Marina, al port de la Ràpita 1531

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 279

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined