Convenis

El consell d'administració de l'ACA aprova 33 convenis de sanejament amb una inversió compromesa de 25 MEUR

query_builder   15 maig 2019 17:24

event_note Nota de premsa

El consell d'administració de l'ACA aprova 33 convenis de sanejament amb una inversió compromesa de 25 MEUR

 
 
  • D’aquests, 27 són per a l’execució d’obres i redacció de projectes, 5 de canvi d’ens gestor i reconeixment de despeses d’explotació i un de mixte
 
  • Els acords beneficiaran el sanejament de les aigües residuals de catorze comarques
 
Sessió del consell d'administració de l'ACA celebrada avui.
Sessió del consell d'administració de l'ACA celebrada avui.
El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat avui un total de 33 convenis de sanejament, amb una inversió total prevista de 24,7 milions d’euros. Els acords impulsats que, properament se signaran formalment amb les diverses administracions implicades (ajuntaments, consorcis, mancomunitats i entitats locals d’aigua, entre d’altres), beneficiaran a un total de 14 comarques catalanes.

Els convenis que s’han aprovat avui són de diferents tipologies:

 
  • Inversió (projecte o obra): 3 addendes de convenis anteriors, 19 convenis de finalització de convenis anteriors, 5 convenis de noves actuacions.
 
  • Explotació: 4 convenis de canvi d’ens gestor del sanejament, 1 conveni d’incorporació al pla de sanejament d’una nova infraestrucutura.
 
  • Mixte: Un conveni d’incorporació d’un nou ens gestor del sanejament, reconeixment de la despesa i finançament de la inversió en noves infraestrucutures.
 
 
Impuls a l’execució d’obres
 
La sessió del consell d’administració que s’ha celebrat avui ha servit per impulsar, mitjançant 10 dels 33 convenis aprovats, l’execució d’obres de sanejament, amb una inversió prevista superior als 23 MEUR. D’aquests 10 convenis, cinc són per a la finalització d’obres, tres són nous i dos són addendes d’acords ja subscrits anteriorment. 
 
Aquests acords (vuit convenis de col·laboració i dues actualitzacions d’acords ja existents) beneficiaran els muncipis de Tordera (finalització de les obres de les depuradores de Terra Brava i Àgora Parc i Roca-Rossa), Aiguafreda (renovació i millora de la xarxa de col·lectors del municipi), Montseny (construcció de la depuradora d’aquest nucli), Santa Eulàlia de Ronçana (col·lector d’aigües residuals de Can Met i Can Maset), Vallirana (obres de sanejament del nucli de Can Julià),  Sitges/Sant Pere de Ribes (millores a la depuradora que dona servei a aquests dos municipis), Sant Sadurní d’Anoia (substitució del tram final dels col·lectors en alta i estació de bombament), Vilafranca del Penedès (execució de les obres del projecte constructiu d’ampliació i millores de la capacitat de reducció de nutrients de la depuradora de Vilafranca del Penedès –addenda del conveni vigent-) i la Selva del Camp (execució de les obres de la depuradora –addenda del conveni ja vigent-).
 
Redacció de projectes
 
Divuit dels convenis aprovats avui (disset nou acords i una addenda) han servit per impulsar la redacció de diversos projectes constructius, amb un import inicial previst d’1,4 milions d’euros. D’aquests 18 acords, tres són nous, 14 són de finalització i un és una addenda d’un conveni ja signat.
 
A les Terres de l’Ebre, concretament a les comarques del Montsià i el Baix Ebre, s’han aprovat els convenis per a redactar l’estudi alternatives de sanejament en alta de les urbanitzacions del nord de l’Ametlla de Mar i el nucli de L’Almadrava (terme municipal de Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant), la millora del sistema de sanejament de Santa Bàrbara (Montsià), la finalització dels projectes per a millorar el sanejament d’Aldover i Xerta (Baix Ebre) i la finalització de la redacció del projecte constructiu de sanejament i depuració del nucli d’Eucaliptus (Amposta).
 
En relació amb l’àrea metropolitana de Barcelona, s’han aprovat dos convenis per a la redacció de dos projectes, concretament l’ampliació i reducció de nutrients a la depuradora de Montcada i Reixac i la reposició del col·lector en alta afectat per la variant de Vallirana.
 
A la Catalunya Central, s’ha impulsat la redacció de dos projectes: un al Bages, relatiu a la finalització de la redacció del projecte constructiu de la variant del col·lector en alta Manresa-Sant Joan de Vilatorrada, i un altre al Berguedà, consistent en la finalització de la redacció del projecte constructiu de sanejament i depuració del nucli d'Olvan.
 
A les comarques gironines, s’ha impulsat la redacció del projecte constructiu de remodelació i ampliació del sistema d’aeració de la depuradora de Tossa de Mar, i dos projectes que beneficiaran el municipi de Vilobí d’Onyar, concretament la redacció dels projectes constructius de sanejament i depuració de la Salitja i de Sant Dalmai, a més de la redacció del projecte constructiu de desdoblament de l’emissari terrestre-submarí del sistema de sanejament de Palamós.
 
Pel que fa a la comarca del Maresme, s’ha impulsat la finalització de la redacció per a modificar el projecte constructiu de l’estació de bombament i impulsió del col·lector en alta d’Arenys de Munt a la depuradora d’Arenys de Munt, Arenys de Mar i Canet de Mar.
 
Finalment, en l’àmbit del Penedès i el Garraf, s’ha aprovat la redacció del projecte constructiu de milloresa la xarxa de col·lectors en alta del sistema de Vilafranca del Penedès, i l’ampliació i millores de l’estació depuradora d’aigües residuals del sistema de sanejament de Sant Pere de Riudebitlles.
 
Garantir el funcionament de les depuradores
 
Avui també s’han aprovat un total de sis convenis destinats a incloure diverses actuacions dins del Pla de Sanejament de Catalunya i perquè l’agència es faci càrrec dels costos d’explotació, concretament dels sistemes de sanejament de Gualba, Sant Llorenç Savall, Vallgorguina, Vilalba Sasserra, Vallirana i Santa Maria d’Oló (nucli de la Rovirola). Els quatre primers són de reconeixment de nou ens gestor.
 

1  

Imatges

Foto. Sessió del consell d'administració d'avui.

Foto. Sessió del consell d'administració d'avui. 2070

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 238

Taula. Llistat dels convenis aprovats

Taula. Llistat dels convenis aprovats
XLSX | 15

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined