La directora de l'Agència Catalana del Consum, Beth Abad, i el president del Consell de Gremis, Joan Manel Guillén, en l'acte de signatura del conveni

CONSUM

L'Agència Catalana del Consum i el Consell de Gremis impulsen un codi de bones pràctiques per a les pimes del comerç, serveis i turisme de Catalunya

query_builder   26 juny 2019 10:32

event_note Nota de premsa

CONSUM

L'Agència Catalana del Consum i el Consell de Gremis impulsen un codi de bones pràctiques per a les pimes del comerç, serveis i turisme de Catalunya

La directora de l'ACC, Beth Abad, i el president del Consell de Gremis, Joan Manel Guillén,  en la signatura de l'acord de col·laboració 2019-2020
 
·         Amb el conveni signat, l’ACC i el Consell de Gremis volen fomentar entre les 10.000 pimes associades a la patronal catalana, l’adhesió al Sistema Arbitral de Consum, a través de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya, com a mitjà idoni per a la resolució de litigis.
 
·         L’acord contempla un protocol d’accions de cooperació per assolir que les empreses associades excel·leixin en matèria de consum, en àmbits també com la formació, la informació, l’atenció als clients, així com en el compromís social i el foment del consum responsable.
 
·         Aquest conveni s’emmarca en el Pla estratègic de l’ACC 2019-2023, que inclou la promoció de convenis de cooperació amb entitats, universitats, col·legis professionals, gremis i organitzacions empresarials per acompanyar i facilitar els coneixements necessaris i distingir i prestigiar els agents que s’impliquin en processos de millora de la qualitat i de l’atenció a les persones consumidores.

La directora de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Beth Abad, i el president del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme, Joan Manel Guillén, han signat un acord de col·laboració 2019-2020  que contempla un Protocol d’accions de cooperació amb l’objectiu que les prop de 10.000 pimes associades al Consell excel·leixin en matèria de consum.
 
En aquest marc, la directora de l’ACC, Beth Abad, ha ressaltat que aquest conveni “és un dels objectius estratègics de l’Agència en els propers anys”, un acord que vol fomentar “l’excel·lència en les empreses en l’àmbit de la formació, en la informació, en l’atenció als seus clients i en el foment de l’arbitratge, així com en el compromís social i el foment del consum responsable”, ha destacat Abad. De la seva banda, el president del Consell de Gremis, Joan Manel Guillén, ha remarcat que “ hem volgut recolzar aquest projecte i arribar a tota la petita i mitjana empresa que representem, per impulsar codis de bones pràctiques, fomentar l’adhesió a l’arbitratge, i assegurar la qualitat i l’excel·lència en tots els processos de serveis que s’ofereixen al consumidor”.
 
El protocol inclou fins a sis accions a impulsar, entre elles posar en valor els codis de bones pràctiques sectorials, com a distintiu de valor afegit per a les pimes que s’hi adhereixen. En aquest sentit es faran sessions de treball amb gremis i associacions sectorials, per promoure l’elaboració d’aquests codis de bones pràctiques, i es donarà suport a les entitats adherides en les seves accions de promoció de l’adhesió de les empreses.
 
D’altra banda, ambdues entitats volen fomentar el Sistema Arbitral de Consum com a mitjà idoni, i alternatiu a la via judicial, per a la resolució dels litigis en matèria de consum. Per tant, es comprometen a organitzar sessions divulgatives sectorials per donar a conèixer la mediació i l’arbitratge de consum i exposar els avantatges que comporta tant per a les empreses com per als consumidors. En aquest sentit, l’ACC proposarà també àrbitres en representació del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme a la Junta Arbitral de Consum de Catalunya per als diferents òrgans arbitrals que es constitueixin arreu del territori.
 
També es realitzaran accions encaminades a acostar el posicionament de l’Agència Catalana del Consum al sector del comerç, els serveis i el turisme. Una campanya per aprofundir en el coneixement de drets i deures del comerciant en matèria de consum.  I finalment, es contempla dur a terme activitats de foment del consum responsable, especialment en matèries sensibles com ara la prevenció del malbaratament alimentari o l’impacte ambiental que provoca la mala gestió de residus.
 
Aquest conveni s’emmarca en el Pla estratègic de l’ACC 2019-2023, que contempla la promoció de convenis de cooperació amb entitats, universitats, col·legis professionals, gremis i organitzacions empresarials, per acompanyar i facilitar els coneixements necessaris i distingir i prestigiar els agents que s’impliquin en processos de millora de la qualitat i de l’atenció a les persones consumidores.
 
 
 
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
 
§  Twitter, Instagram i Facebook @consumcat
 

2  

Imatges

La directora de l'Agència Catalana del Consum, Beth Abad, i el president del Consell de Gremis, Joan Manel Guillén, en la signatura de l'acord de col·laboració 2019-2020

La directora de l'Agència Catalana del Consum, Beth Abad, i el president del Consell de Gremis, Joan Manel Guillén, en la signatura de l'acord de col·laboració 2019-2020 97

Acte de signatura del Conveni

Acte de signatura del Conveni 114

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined