El president amb el delegat als EUA

President Aragonès: "Als Estats Units hem treballat aliances en l'àmbit climàtic i tecnològic"

query_builder   21 setembre 2022 18:35

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Als Estats Units hem treballat aliances en l'àmbit climàtic i tecnològic"

  1. El cap de l’Executiu s’ha reunit amb el congressista Alan Lowenthal, amb qui han abordat la situació política a Catalunya i l’espionatge amb Pegasus
  2. En el darrer dia del seu viatge oficial a Nova York i Washington, Pere Aragonès també ha visitat l’empresa Oracle


El president Aragonès amb el congressista Alan Lowenthal. Autor: Arnau Carbonell
El president Aragonès amb el congressista Alan Lowenthal. Autor: Arnau Carbonell
{"name":"2022/09/21/18/32/1fcbb560-a428-4677-94a8-aae632e9411a.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":108498}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha tancat avui a Washington el seu viatge oficial als Estats Units, que ha focalitzat especialment a “treballar aliances, compartir experiències i enfortir el compromís de Catalunya en la lluita contra el canvi climàtic”, així com en el desenvolupament d’inversions en l’àmbit tecnològic. “Catalunya té veu pròpia i polítiques transformadores en la lluita contra el canvi climàtic i ho hem comprovat aquesta setmana al voltant de l’Assemblea General de l’ONU que se celebra a Nova York”, ha afirmat el president.

En declaracions als mitjans en les quals ha fet balanç del viatge, el cap de l’Executiu ha explicat que també ha parlat dels darrers esdeveniments polítics a Catalunya i especialment de les conseqüències del cas Pegasus. En aquest sentit, s’ha referit a la trobada que ha mantingut aquest matí al Congrés dels Estats Units amb el congressista per Califòrnia Alan Lowenthal, que és membre de la comissió de drets humans del Congrés dels EUA.

El president ha explicat que ha parlat amb el congressista del conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol i ha remarcat que des del Govern “estem compromesos en un procés de negociació”. Ha assenyalat que la proposta de Catalunya és l’amnistia i l’autodeterminació, però que “no hi ha de moment contraproposta alternativa a l’autodeterminació per part del govern espanyol”. “Quan expliquem el procés de negociació i el nostre compromís, la causa de Catalunya és molt més escoltada, perquè parlem de les solucions i no dels problemes”, ha afirmat, i ha fet notar que “l’independentisme català i el govern de Catalunya estem implicats en les solucions”.

El president, durant la visita a Oracle. Autor: Arnau Carbonell
El president, durant la visita a Oracle. Autor: Arnau Carbonell
{"name":"2022/09/22/11/07/0dfb3a51-002d-4b68-bdc2-3aba0ea3cbf0.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":"110650"}

Respecte a Pegasus, Pere Aragonès ha dit que “és una carpeta que no està tancada i, malgrat que el govern espanyol ha intentat mirar cap a una altra banda, seguirem treballant per aconseguir, que hi hagi responsabilitats i que no torni a passar”. El president ha valorat la tasca que s’està fent al Parlament Europeu en aquest sentit i ha subratllat que “davant d’amenaces globals, com l’ús de la tecnologia per limitar els nostres drets i llibertats, calen aliances globals”.

Visita a Oracle

Pel que fa a les trobades en l’àmbit tecnològic, el cap del Govern ha posat de relleu que “seguim treballant per incrementar el nombre d’inversions tecnològiques a Catalunya, i cada dia n’atraiem més”. En aquest context, s’ha referit a la visita que ha fet avui a la seu a Washington de la companyia Oracle, “amb la voluntat de seguir treballant projectes conjunts i que hi pugui haver molta més presència d’empreses tecnològiques a Barcelona i la resta de Catalunya”. El president ha recordat que Oracle té a Barcelona una de les seves seus més importants a Europa.

6  

Imatges

Reunió congressista

Reunió congressista 108498

Reunió congressista

Reunió congressista 131056

Visita a Oracle

Visita a Oracle 118400

Visita a Oracle

Visita a Oracle 110650

El president amb el delegat del Govern als EUA

El president amb el delegat del Govern als EUA 298217

Atenció als mitjans

Atenció als mitjans 121339

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined