Moment de la compareixença Vilagrà al Parlament avui

Vilagrà: "Destinarem 140 milions d'euros per instal·lar prop de 3.000 quilòmetres de fibra òptica"

query_builder   2 febrer 2023 17:53

event_note Nota de premsa

Vilagrà: "Destinarem 140 milions d'euros per instal·lar prop de 3.000 quilòmetres de fibra òptica"

  1. La consellera de la Presidència obre les compareixences del Govern al Parlament per detallar els pressupostos
  2. Vilagrà recorda que Catalunya necessitava els comptes i que ara és el moment de desplegar-los
Compareixença de la consellera Vilagrà avui al Parlament
Compareixença de la consellera Vilagrà avui al Parlament
{"name":"2023/02/02/16/33/1f4abb9c-5880-46ba-aeee-7b0393a74a2e.JPG","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":3785077}

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha obert aquest migdia el torn de compareixences del Govern al Parlament per explicar els detalls dels pressupostos de cada Departament, que s’han aprovat el matí al Consell de l’Executiu. Vilagrà ha recordat que Catalunya necessitava urgentment aquests comptes públics i que “ara és el moment de desplegar-los” per tal que les ajudes arribin a la ciutadania.

En aquest mateix sentit, ha remarcat que els pressupostos 2023 són els més elevats de la història i que superen els 40.000 milions. “Segueixen augmentant els recursos en aquells àmbits que són claus per a la transformació del país i se centren, principalment, en tres àmbits: escut social; transformació verda i prosperitat compartida”, ha afegit Vilagrà.

Pel que fa al Departament de Presidència, el pressupost passa de 701 milions el 2022 a 1.107 el 2023, tot i que s’ha de tenir en compte que aquest augment és, en part, perquè s’han sumat competències.

Un dels projectes més destacats d’enguany, segons ha apuntat la consellera, és la instal·lació de prop de 3.000 quilòmetres de fibra òptica, al qual es destinaran 140 milions d’euros. “És una aposta pel reequilibri territorial i l’equitat. En els darrers dotze anys s’han desplegat 4.250 quilòmetres de fibra òptica, i la nostra voluntat és acabar l’any 2023 amb 7.000 de desplegats. Un salt d’escala molt important”, ha subratllat.

Una altra mesura important és la posada en marxa del pla pilot de la Renda Bàsica Universal. En aquest context, Vilagrà ha volgut deixar clar que “per bé que la dotació no queda recollida als pressupostos, sí que se’n fa esment a l’article 58 de la Llei de mesures, en què concretament es crea l’assignació monetària del pla pilot. És un compromís d’aquest Govern.”

Altres àmbits són l’aposta “clara i decidida” per a la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física amb un increment de 19 milions (un augment del 27%); la Secretaria d’Administracions Locals, que passa de 227 milions a 266 o l’augment de 32 milions de l'aportació a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que “és el més elevat en dotze anys, i que ha de servir per afrontar els reptes necessaris en el futur de la Corporació”.

2  

Imatges

Compareixença de la consellera Vilagrà avui al Parlament

Compareixença de la consellera Vilagrà avui al Parlament 3785077

La consellera Vilagrà ha explicat que una mesura important és la posada en marxa del pla pilot de la Renda Bàsica Universal

La consellera Vilagrà ha explicat que una mesura important és la posada en marxa del pla pilot de la Renda Bàsica Universal 5276838

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined