Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
16-02-2017 17.30

Es constitueix la Comissió interdepartamental per a coordinar les polítiques per a garantir els drets de les persones LGBTI

L'objectiu d'aquesta Comissió és coordinar les polítiques per al respecte del dret a la diversitat sexual i no discriminació de les persones LGBTI

Imatge de la Comissió
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presidit la constitució de la Comissió interdepartamental per a coordinar les polítiques per a garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. La consellera Bassa ha explicat que “aquesta Comissió dóna compliment a l’Acord de Govern del passat 8 de novembre i ha de ser un instrument coordinador i optimitzador de les polítiques de drets adreçades al col·lectiu LGBTI i al conjunt de la població”.
 
Amb la posada en funcionament de la Comissió, es consolida el darrer instrument que segons la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, “activa l’engranatge de tots els agents en polítiques públiques LGBTI: el món associatiu, representat al Consell Nacional LGBTI; el món local, incorporat aquest darrer 2016 mitjançant el contracte programa; i avui hi afegim el conjunt de l’Administració catalana, representada en tots i cadascun dels seus departaments”.
 
 
La Comissió té com a objectiu l’impuls d’accions des de tots els Departaments per tal de garantir el dret a la diversitat sexual i el respecte a les persones LGBTI. “No es tracta d’accions adreçades a uns col·lectius, són accions adreçades al conjunt de la població en l’àmbit dels drets i el respecte a la diversitat” ha destacat la consellera Bassa.  “És evident que departaments com Ensenyament, Salut o Interior tenen reptes clars i identificats, però a totes les polítiques públiques del Govern hem d’incorporar la mirada dels drets i no discriminació i actuar de manera coordinada per desplegar arreu del territori aquestes polítiques” ha explicat la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies. 
 
Després de la constitució de la Comissió s’endegaran els treballs per l’establiment de les accions coordinades, així com la constitució dels grups de treball en matèries específiques que així ho requereixin.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat