Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
11-12-2014 19.55

President Mas: "El nostre paisatge i la nostra cultura són el nostre petroli i l'hem de saber aprofitar"

  • El cap de l’Executiu ha presidit el lliurament de la 9a edició dels Premis G! De Turisme de les Comarques de Girona
  • Artur Mas ha destacat el turisme com a “pulmó d’activitat fonamental a casa nostra” i de creació d’ocupació
  • Ha fet notar que Catalunya va representar un terç de tota la reducció de l’atur a l’Estat el mes de novembre
El president de la Generalitat i el de la Diputació de Girona, amb el guardonat amb el premi especial Jordi Comas El president de la Generalitat i el de la Diputació de Girona, amb el guardonat amb el premi especial Jordi Comas
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui des de Girona que, malgrat que de vegades es diu que Catalunya no té recursos naturals, com petroli o gas, “hi ha un recurs que sí que tenim i és un gran tresor: el nostre petroli és el nostre paisatge i la nostra cultura, en el sentit més ampli i l’hem de saber aprofitar”.
 
El cap de l’Executiu ha destacat la importància d’aquests recursos durant l’acte de lliurament de la 9a edició dels Premis G! De Turisme de les Comarques de Girona, organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb el suport de l’Auditori Palau de Congressos de Girona i “la Caixa”.
 
En la seva intervenció en l’acte, que ha aplegat més de 300 persones majoritàriament del sector turístic i de la comunicació, el president ha subratllat el “gran potencial del turisme” i l’ha definit com “un pulmó d’activitat fonamental a casa nostra”. “És un dels sectors que tothom sap que anirà a més i Catalunya ho té a l’abast i s’hi està fent molt bona feina”, ha reblat.
           
En aquest sentit, Artur Mas ha defensat el turisme com a “activitat central a la nostra economia” i ha subratllat que contribueix a la creació d’ocupació. Per això ha conclòs que quan l’economia “contribueix a finalitats socials, i tenir feina n'és una de molt important, acaba tenint tot el seu valor”.
 
El cap del Govern ha aprofitat el seu parlament per contestar als que alerten per les repercussions en l’economia del procés democràtic que viu Catalunya per decidir el seu futur polític. El president ha recordat que, segons les darreres dades registrades, el mes de novembre passat, la reducció de l’atur a Catalunya va representar un terç de la de tot l’Estat.
 
Artur Mas ha felicitat i agraït a tots els guardonats la seva feina, que “fa possible que el turisme a Catalunya i a Girona vagi endavant”.
 
Guardonats amb els premis G! 2014
 
Els guardonats d’enguany han estat:
 
·         IX premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional: a Josep Maria Martín, professional del sector de les agències de viatge, en reconeixement a la seva vàlua i trajectòria professional en agències receptives al capdavant de Viatges Blanda.
 
·         IX premi G! Xiquet Sabater i el projecte empresarial» a l’Associació Cuina de l’Empordanet: en reconeixement a la promoció de la qualitat gastronòmica del territori arreu de Catalunya i el món.
 
·         III premi G! especial Jordi Comas i Matamala: a Narcís Coll i Frigola, empresari hostaler, en reconeixement a la seva tasca personal i professional per acumular valors com la vocació de servei, la cultura d’esforç, la dedicació en el sector turístic i també, l’estima per la Costa Brava.
 
·         IX premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans escrits, a la periodista nord-americana Anne Z. Cooke, pels diferents articles sobre la Costa Brava i el Triangle Dalinià publicats als diaris Huffington Post, Minneapolis Star Tribune i Pittsburgh Post-Gazette.
 
·         IX premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals, a Pere Puigber,  pel documental Anima Naturae, que contribueix a difondre els valors naturals i paisatgístics que identifiquen el territori de l’Empordà en l’estat més pur i a mostrar una perspectiva poètica de la destinació.
 
·         III premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans digitals, a la periodista britànica Eddi Fiegel, per la publicació de la guia Costa Brava Travel Guide, al portal del diari The Telegraph, en reconeixement a l’amplitud i qualitat dels continguts textuals i gràfics tractats en les múltiples seccions.
 
·         V premi G! de recerca Yvette Barbaza, al millor treball de recerca, a la proposta de projecte titulat Geografies del Souvenir, d’Olga Taravilla i Azahara Cerezo. Altrament, donada l’alta qualitat dels treballs presentats en el concurs de recerca turística, el jurat de la categoria va acordar concedir un accèssit al projecte “Ruta de les avantguardes: Cadaqués –Tossa de Mar”, de Marc Manzano i Xavier Llobet.
 
·         Finalment, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona enguany ha considerat atorgar un guardó especial a Pere Duran i Vall-llosera, exdirector general del Consorci de Turisme de Barcelona, en reconeixement a una trajectòria professional de més de tres dècades lligades al desenvolupament i promoció turística de la ciutat de Barcelona.
 
Els Premis G! van ser creats l’any 2005 pel Patronat de Turisme de les Comarques de Girona amb l’objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins. Alhora, també volen estimular la difusió a l’exterior dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, amb els premis de comunicació, i promoure, amb el premi de recerca, el coneixement científic d’aquesta activitat aplicada a les comarques de Girona.
 
En l’acte també hi han intervingut el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, i l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont. També hi ha assistit el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús.
Fotografies
Lliurament

Lliurament JPG 342KB

Parlament

Parlament JPG 240KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat