Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
05-10-2018 15.45

President Torra: "El Govern és fort i està unit i avui refermem el compromís d'unitat"

  • En una compareixença conjunta, el president i el vicepresident del Govern subratllen que “el compromís de continuar endavant  és ferm, de no fer cap passa enrere i continuar avançant des de la tenacitat i la constància per alçar la República del primer d’octubre”
  • Consideren que els fets esdevinguts aquests diesno els podem desvincular del moment extraordinàriament complex i greu que viu el país
  • Torra i Aragonès han mantingut una reunió de treball al Palau de la Generalitat
Compareixença president i vicepresident El president i el vicepresident durant la reunió al Palau de la Generalitat. Autor: Rubén Moreno.

 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat, aquest migdia,  després d’una reunió amb el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, que “el Govern és fort i està unit” i  que  no hi ha “crisi”, perquè el “governa des del primer dia”.  
 
En una compareixença conjunta des del Palau de la Generalitat,  el cap de l’Executiu ha volgut deixar clar que es “referma el compromís d’unitat” i es “garanteix la unitat, com a mínim, fins el dia de les sentències” .
 
Torra i Aragonès han recordat que “tenim un Pla de Govern pensat per governar per a tothom”, que afronta, han explicat “les necessitats del dia a dia de la ciutadania” i “força les condicions perquè el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur amb llibertat”.
 
En la mateixa línia, s’ha expressat Aragonès, que ha subratllat que “en cap cas el Govern està en qüestió”, sinó que “l’estabilitat està garantida”.  Ha reconegut que  “les sentencies tindran un impacte i és un punt d’inflexió”,  i  que en el seu moment  s’hauran de “prendre les decisions que calgui, conjuntament amb el Parlament”.
 
En una altra moment de la seva compareixença a la Galeria Gòtica del Palau, el president i el vicepresident han ressaltat que els fets esdevinguts aquests dies “no els podem desvincular del moment extraordinàriament complex i greu que viu el país”. Per a Quim Torra estem vivint la “persecució política més forta des del franquisme” i “cada passa que fa aquest Govern és observada amb lupa i sent al clatell l’amenaça constant d’un Estat que, malgrat el canvi de Govern, no treu el peu del pedal de la repressió”.
 
Tot i això, el president ha deixat clar que “el nostre compromís de continuar endavant  és ferm, de no fer cap passa enrere i continuar avançant des de la tenacitat l la constància per alçar la República del primer d’octubre”. En aquest sentit, Torra i Aragonés s’han conjurat a reforçar l’estratègia política que cal seguir. “És una demanda de la societat”- ha afirmat Torra. I ha afegit “ens cal parlar entre nosaltres i amb la resta de la família sobiranista per traçar un horitzó i el camí que ens hi condueixi”.
Fotografies
Fotografia de la reunió al despatx

Fotografia de la reunió al despatx JPG 655KB

Fotografia de la compareixença informativa

Fotografia de la compareixença informativa JPG 643KB

Fitxers adjunts
Document

Text de la compareixença conjunta PDF 143KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat