Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
10-10-2018 15.12

President Torra: "La convivència no està en risc. Som un país major d'edat que no té por del debat polític"

El president retreu al grup parlamentari de C's que no defensi la retirada de la suspensió de les lleis socials que afecta tots els ciutadans

 
·        El cap del Govern assegura, en el Ple monogràfic sobre l’agenda social i la convivència, que són l’Estat i la monarquia qui ha fet “una croada contra els drets civils i les llibertats”
 
El president Torra durant la seva intervenció al ple El president durant la seva intervenció. Autor: Ruben Moreno
 
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest matí que “la fractura social no vindrà mai per un debat polític”, i ha retret al grup parlamentari de C’s  que “parteixin d’un engany” quan parlen de crisi de convivència a Catalunya, perquè- ha dit-  “aquest no és un país immadur, desvalgut, incapaç, que no es pot permetre un debat públic sobre el seu futur. Ans al contrari, és un país major d’edat que no té por del debat ni de la confrontació democràtica i pública”.
 
Torra, que ha intervingut aquest migdia en el Ple monogràfic sobre l’agenda social i la recuperació de la convivència, celebrat al Parlament sol·licitat per C’s, ha criticat que “qui ha posat en risc la cohesió i la convivència  ha estat un Govern espanyol, a qui vostès van donar suport en la seva croada contra els drets civils i les llibertats, en els atacs contra l'autogovern, en la irresponsable carrera per arribar primers a la meta de l'espanyolisme més ranci”.
 
 
El president ha insistit que “qui ha posat en risc la cohesió i la convivència ha estat un Estat i una monarquia, que ha fet xantatge a les empreses i als bancs perquè marxessin de Catalunya mirant de provocar una crisi social i econòmica que, per a la seva desgràcia, no es va produir”. I ha reclamat que “aprenguin la lliçó: la societat catalana és molt més forta del que es pensen”.
 
El cap de l’Executiu ha criticat aquesta actitud que ha qualificat “d’indecent i de comportament mafiós”. I ha afegit “el que està passant aquí té una perversió absoluta, perquè té aquest fi, acabar amb unes persones que defensen una idea”.
 
El president ha recordat també que “el benestar, la cohesió i la convivència es garanteixen amb recursos i capacitat legislativa plena”, i ha retret a C’s que  “si realment els preocupés l’agenda social i la convivència serien al capdavant de la reivindicació per la fi  de l’espoliació fiscal i exigirien la retirada de la suspensió de les lleis socials, aprovades pel Parlament amb àmplies majories, i que perjudiquen tant als ciutadans independentistes com no independentistes”.
 
Quim Torra ha contraposat aquesta actitud amb la del Govern que “dedica tot el temps possible i més a millorar les condicions de la vida de la gent”. “És l’objectiu que guia el 100% de les nostres accions”, ha reblat.
 
Fitxers adjunts
Document

Discurs del president Torra PDF 385KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat