Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
17-10-2018 13.54

Comunicat sobre la retirada de l'estatus diplomàtic al delegat del govern de Flandes a Espanya

El Govern de la Generalitat lamenta la decisió del Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyol de retirar l’estatus diplomàtic al delegat del govern de Flandes a Espanya, André Hebbelinck, així com de no acreditar cap persona que realitzi aquesta funció en el futur.
 
El projecte europeu es construeix, dia a dia, compartint objectius comuns des de la divergència de posicions i opinions. Reforçar les relacions econòmiques, culturals, socials i, especialment, les diplomàtiques, és una obligació de tots els governs i institucions que en formem part. La decisió del govern espanyol és contrària al principi de respecte al dret dels ciutadans i els seus representants electes a expressar la seva opinió lliurement.
 
El Govern seguirà treballant per enfortir les relacions amb el govern de Flandes, les seves institucions i els seus ciutadans i ciutadanes, amb qui comparteix projectes, així com el compromís europeu. Aquest any es compleix el desè aniversari de la posada en marxa del Pla Catalunya-Flandes, l’acord de col·laboració entre els dos governs per fomentar les relacions en diversos àmbits, que properament es concretarà en el programa de treball 2019-2020. El Govern manifesta, alhora, la determinació a seguir consolidant i ampliant les relacions amb el govern belga, així com amb tots els governs i institucions europees.
Fitxers adjunts
Document

[FR] Communiqué Officiel PDF 70KB

Document

[ENG] Official Statement PDF 71KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat