Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
04-10-2018 15.44

Primer d'octubre, informe d'una repressió

Unes 1.000 persones van ser ateses per les càrregues policials durant l'1-0, es van tancar i bloquejar 140 webs i 712 alcaldes estan investigats per la fiscalia
Informe 1O
L’informe és un document tècnic i objectiu que enumerar els efectes que va tenir la celebració del Referèndum durant els dies previs i durant la jornada de votació. S’ha estructurat en sis apartats: 1) Actuacions contra la informació i material sobre el referèndum: visites a impremtes, magatzems i mitjans de comunicació, i intervencions en la via pública (fins el dia de la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre); 2) El secret de les comunicacions postals; 3) 712 alcaldes investigats per la Fiscalia; 4) Tancament de webs; 5) El 20 de setembre de 2017; 6) L’1 d’Octubre.
 
Els 5 primers apartats són una relació de les actuacions realitzades els dies previs al referèndum contra la informació i material sobre el referèndum; contra la vulneració del secret de les comunicacions; les investigacions obertes per la fiscalia contra alcaldes; el tancament de webs; les detencions d’alts càrrecs i registres  del 20 de setembre ordenats per jutjat numero 13 de Barcelona. El darrer apartat centra en les actuacions produïdes durant la jornada de l’1 d’octubre on es comptabilitzen els danys físics a persones i els danys materials.
 
L’informe clou amb uns annexos elaborats pel gabinet Jurídic de la Generalitat que relaciona totes les actuacions en via judicial relacionades amb el referèndum tant des de la jurisdicció penal com des de la jurisdicció comptable; el Tribunal constitucional, la jurisdicció contenciosos administrativa i les accions judicials obertes en instancies internacionals. Un segon annex comptabilitza el nombre d’encausats, els delictes imputats així com la relació de jutjats on estan oberts els procediments i un tercer facilita la relació dels 712 ajuntaments investigats per haver donat suport al Referèndum.
Fitxers adjunts
Document

Informe 1-O PDF 109KB

Document

Informe 1-O (en anglès) PDF 107KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat