Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
25-11-2013 15.22

El Departament d'Ensenyament i TV3 col·laboren per a l'aprenentatge i difusió de la llengua anglesa

El canal Super3 emetrà la sèrie "Wordgirl" en anglès a partir del 8 de gener en horari lectiu per tal que pugui ser utilitzat com a contingut de suport a les escoles

 
 
És la primera acció fruit de l’acord marc entre el Govern de la Generalitat i la CCMA per al foment de l’aprenentatge de llengües estrangeres entre els joves
 
La consellera Rigau ha destacat que “el salt a l’anglès necessita la complicitat dels mitjans audiovisuals i la coresponsabilitat de les famílies. L’escola tota sola no ho pot fer, o si més no, ho faria més lentament”
 
El director de TV3, Eugeni Sallent, ha manifestat el compromís de la televisió pública de Catalunya per seguir avançant en la difusió del coneixement de l’anglès
Foto petita
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent, han signat avui un conveni de col·laboració per a l’aprenentatge i difusió de la llengua anglesa entre els infants i els joves. Es tracta de la primera acció en el marc de l’acord entre el Govern de la Generalitat i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) fet públic el passat 13 de novembre. 
 
El conveni signat avui estableix la col·laboració entre el Departament d’Ensenyament i TV3 per tal de difondre aquelles actuacions orientades a millorar els nivells lingüístics dels infants i joves mitjançant programes adients en el canal televisiu dedicat al públic infantil i juvenil.
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat que “escoltar i entendre, llegir i escriure és essencial per arribar al domini de la llengua anglesa que volem a l’acabar l’etapa obligatòria”. Rigau ha remarcat la importància d’implicar diferents sectors per aconseguir millores en la llengua anglesa entre els alumnes: “El salt a l’anglès necessita la complicitat dels mitjans audiovisuals i la coresponsabilitat de les famílies. L’escola tota sola no ho pot fer, o si més no, ho faria més lentament”.
 
En l’acord es detalla l'emissió al canal Super3 d'una sèrie en anglès, "Wordgirl", que s'emetrà en horari lectiu, a les 12 hores del migdia, com a eina per a alumnes i mestres per reforçar l'aprenentatge de l'anglès a l’escola. Els dos capítols que s’emetran diàriament estaran disponibles, a més, per veure’ls durant els 7 dies següents a la seva emissió al web del Super3, www.super3.cat. Aquest fet permetrà poder descarregar la sèrie tant a les aules per treballar-la amb els mestres, com a casa per si cal fer-ne treballs per part de l’alumnat. La sèrie només es podrà escoltar en anglès, però amb la possibilitat de disposar de sistema de subtitulació.
 
La titular d’Ensenyament ha recordat les diferents mesures implantades pel Departament en favor de la difusió de la llengua anglesa, com ara el fet de demanar més requisits als docents, reformulant la formació inicial dels mestres, la implantació d’un pla per oferir continguts en anglès a primària i secundària, i que ara s’amplia amb aquest conveni amb TV3. “Quan els nens tornin als centres després de les vacances de Nadal”, ha declarat la consellera “veuran que a la seva escola hi haurà més anglès, en sentiran i en llegiran més”.
 
Aquesta acció suposa un pas més en l’aposta pionera de Televisió de Catalunya per a la difusió de continguts per a l’aprenentatge de l’anglès, des de la incorporació del sistema Dual l’any 1987. En aquest sentit, cal destacar diferents iniciatives adreçades als infants i joves a través del Super3, que van començar fa uns anys amb el programa concurs Fish & Chips, i des de fa uns mesos amb el Super English Day, que és com es coneixen les accions del canal per a la promoció de l'anglès en forma de gags de la Família del Super3, espais del MIC per als més petits, videoclips en anglès del programa per a joves TAGS, "Una mà de contes" en anglès, una secció al web i a La revista dels Súpers o una cançó del nou disc "Connectem".
 
El següent pas del Super English Day serà, doncs, l'emissió en anglès d’aquesta sèrie, “Wordgirl”, que en català es coneix per “La Supermots”. La sèrie ha estat seleccionada per una comissió mixta del Departament d'Ensenyament i el Super3 valorant la seva dificultat de comprensió, la franja d'edat a qui va adreçada i la seva temàtica al voltant del llenguatge, amb una protagonista amb un vocabulari extraordinari que permet als nens i nenes aprendre paraules noves
 
El director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent, ha destacat que un dels objectius estratègics de la CCMA, dins de la seva missió de servei públic, és oferir programació divulgativa que contribueixi a la formació de la ciutadania en formats atractius: “El compromís de Televisió de Catalunya és seguir avançant i caminant per fer més accessible i per difondre el coneixement de l’anglès. Aquest conveni és important perquè fa referència a l’oferta infantil i és una bona iniciativa ja que una part fonamental del servei públic és fomentar l’educació”.
 
L’acte ha comptat, també, amb la presència del secretari de Polítiques Educatives d’Ensenyament, Joan Mateo; i la subdirectora general de Llengua i Plurilingüisme, Mònica Pereña.
 
El conveni tindrà una validesa fins el juny de 2014, i es crearà una comissió de seguiment que es reunirà un cop l’any per resoldre dubtes o plantejar millores al voltant del conveni.
Fitxers adjunts
Document

Fotografia JPG 4,409MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat