Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
19-02-2016 10.29

7 startups i 8 projectes de videojocs catalans participen al 4YFN, un dels congressos d'emprenedoria digital més importants del món

  • L’esdeveniment tindrà lloc del 21 al 24 de febrer a Barcelona, en el marc del Mobile World Congress
  • El Departament de Cultura hi serà present per primer cop amb un estand a disposició de les empreses catalanes del sector digital i hi organitzarà una jornada sobre el sector del videojoc a Catalunya
4yfn
La 3a edició del 4YFN, “4 Years From Now”, que tindrà lloc del 21 al 24 de febrer al recinte firal de Montjuïc en el marc del Mobile World Congress, comptarà amb la participació de 7 startups i de la incubadora Gamebcn, amb vuit projectes catalans. El Departament de Cultura, a través de l’Àrea de Mercats de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), serà present per primer cop a la fira amb un estand. Aquest espai estarà a disposició d’aquestes empreses catalanes de cultura digital per tal d’ajudar a impulsar la seva notorietat a nivell internacional.
 
Les empreses catalans assistents a 4YFN 2016 són les startups següents: Artinpocket,Big Imagination Games, BlowingMinds, Love Streams, MonkingMe, Viviopolis Enterprise i Winkogames. Les empreses han obtingut un Préstec Participatiu Digital, una modalitat d’ajut financer que el Departament de Cultura va posar en marxa ara fa 2 anys. L’estand també acollirà Gamebcn, la incubadora de videojocs que el Departament de Cultura ha creat amb Incubio i Caixa Capital Risc, i els 8 projectes que s’impulsen en aquesta edició.
 
A més, el Departament de Cultura, organitza a través del servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) de l’ICEC, la jornada ‘Start-ups creatives a Catalunya: el cas dels videojocs’ amb l’objectiu de fer una panoràmica de l’emprenedoria en el sector del videojoc a Catalunya; el seu context, els mecanismes de suport i els reptes i perspectives de futur. La jornada tindrà lloc el dimecres 24 de febrer a les 13 hores.
 
 
4YFN, espai d’innovació
El 4YFN va néixer fa tres anys dins del Mobile World Congress. Vol ser un espai per promoure la innovació i la creativitat tecnològica, per tal que s’hi trobin les empreses que en uns anys estan cridades a ser capdavanteres del sector digital mundial.
 
L’edició d’enguany, amb més de 300 startups inscrites, té la previsió d’aconseguir la participació de 500 inversors i la presència d’uns 12.000 assistents que compartiran durant aquests dies els 18.000m² de superfície que ocuparà la trobada. L’ampliació de l’espai amb 10.000m2 més respecte de l’edició del 2015 respon a la demanda per part de startups, inversors, acceleradors i entitats nacionals i internacionals.
 
La celebració i el creixement d’aquesta fira coincideix amb el bon moment del sector startup català. Segons un estudi elaborat pel MWCB (Fundació Mobile World Capital Barcelona), una de cada 4 startups tecnològiques d’Espanya s’ha creat a Barcelona, fet que converteix la ciutat en un hub internacional de l’emprenedoria i la innovació.
 
4YFN aposta en aquesta edició per les competicions de startups com a via principal per impulsar el talent. Així, els 4YFN Awards consistirà en 3 competicions articulades segons els tres eixos temàtics del certamen: Disrupted by Mobile (22 de febrer), Internet of Things (23 de febrer) i Digital Media (24 de febrer).
 
Més informació: 
 
-      Web de l’Àrea de Mercats: www.creativecatalonia.cat
-      Blog de Cultura Digital:  http://culturadigital.blog.gencat.cat/
-      Jornada / Servei de Desenvolupament Empresarial: www.sde.cultura.gencat.cat                    
 
 
Per visitar l’estand, assistir a la jornada o contactar amb alguna de les empreses participants envieu un mail a: lrafegas@gencat.cat o adreceu-vos a l’estand nº 29 del 4YFN.  
 
 
 
 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat