Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
03-03-2016 14.52

Governació cedirà més de 250 habitatges a les entitats del Tercer Sector Social en els propers 18 mesos per a destinar-los a ús social

  • El Departament i les entitats signen un protocol de col·laboració amb aquesta finalitat, que inclou també la cessió de la Residència de la Casa Bloc de Barcelona
  • Amb aquests pisos es doblarà fins a 500 el nombre d’habitatges que la Generalitat posa a disposició de les entitats socials perquè puguin donar resposta a les necessitats dels col·lectius més vulnerables
Signatura conveni
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala; i el president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Oriol Illa, han signat aquest matí un protocol de col·laboració pel qual l’Agència de l’Habitatge de Catalunya cedirà a les entitats socials habitatges del parc públic o gestionats per la Generalitat, que es destinaran a lloguer social.
 
“El protocol que signem avui”, ha afirmat la consellera Borràs, “s’emmarca en la prioritat del Govern de garantir habitatge per a totes aquelles persones que ho requereixin”. En aquest sentit, Meritxell Borràs ha remarcat la importància de col·laboracions d’aquest tipus entre l’administració i les entitats dels tercer sector i ha senyalat que, en aquest cas “es doblaran els habitatges de què disposen actualment, passant, en el termini d’un any i mig, dels 244 actuals fins als 500”, la qual cosa permetrà donar resposta a les necessitats plantejades des de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.
 
Per la seva banda, el president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Oriol Illa, ha celebrat aquest protocol signat amb el Departament de Governació, que ha definit com a “molt satisfactori, perquè ens permet donar cobertura a un terç de les necessitats urgents d’habitatge expressades per les entitats” agrupades a la Taula.
 
El protocol inclou el compromís de l’Agència de cedir a les entitats del Tercer Sector, en un termini de 18 mesos, 256 habitatges, que se sumaran als 244 pisos que ja han estats cedits. D’aquesta manera, les entitats socials disposaran d’un total de 500 habitatges per poder fer front a les necessitats de col·lectius en risc d'exclusió social.
 
Amb el document signat avui, se cedeix també a les entitats la Residència de la Casa Bloc de Barcelona, propietat de l’Institut Català del Sòl i administrada per l’Agència, així com dos habitatges situats en aquest mateix immoble. La Casa Bloc és un edifici del barri de Sant Andreu que la Generalitat ha rehabilitat per donar-li un ús social i atendre la diversitat de demandes d’allotjament social que té la ciutat. Entre d’altres, la residència compta amb espais comuns com ara cuina, menjadors, tres sales o un servei de bugaderia, així com dues plantes amb 42 dormitoris, banys i lavabos, amb capacitat per a 55 persones.
 
La Taula del Tercer Sector, que agrupa més de 3.000 entitats que treballen per millorar el benestar de les persones amb necessitats socials no cobertes, designarà les entitats a les quals es concedirà la gestió d’aquests espais.
 
L’adjudicació dels habitatges s’articularà a través de la Xarxa d’Habitatges d’Inclusió i de la Mesa de Valoració per a Situacions d’Emergències Econòmiques i Socials de Catalunya.
Fotografies
160303 Signatura conveni

160303 Signatura conveni JPG 3,496MB

160303 Visita Casa Bloc

160303 Visita Casa Bloc JPG 3,761MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat