Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
04-09-2017 15.46

El Departament de Cultura i la CCMA presenten l'acord per al retorn de les emissions d'iCat a l'FM

L'emissora torna amb una graella renovada i una aposta per la difusió musical i cultural, en sentit ampli

  • L’emissora musical i cultural de Catalunya Ràdio tornarà a les ones el dimecres 6 de setembre
ICAT
El conseller de Cultura, Lluís Puig; la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, i el director del grup d’emissores de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, han presentat avui, 4 de setembre, al Palau Marc de Barcelona, l’acord pel retorn de les emissions de l’emissora cultural iCat a la freqüència modulada. Ho han fet acompanyats del coordinador i els realitzadors d’iCat i de diferents representants del sector de la música de Catalunya.
 
El conseller Lluís Puig, que ha celebrat l’assistència del sector a l’acte, ha assegurat que la col·laboració de la Departament de Cultura respon a “la demanda ferma, clara i consistent del sector de la música expressada durant el procés participatiu en el Pla Integral de la Música de Catalunya”. “Som un país que cada vegada té més creadors i de més qualitat gràcies a la suma de la creació, la formació i la producció. Cal donar veu a aquest fet i, en aquest sentit, la funció d’iCat és molt important”, ha manifestat.
 
Respecte del retorn d’iCat a les ones després d’aquests gairebé 5 anys de recorregut digital, el conseller Puig ha ressaltat que “sortim del trànsit del desert més enfortits que mai. Era una cosa esperada des de feia molt de temps.”
 
Núria Llorach, ha expressat, en nom del Consell de Govern de la CCMA, l’“agraïment al Govern, al conseller Puig, amb qui hem acabat de materialitzar l’acord, i també a l’exconseller Santi Vila i al director de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC), Xavi Díaz, per establir els mecanismes i el suport necessari per a la viabilitat de la recuperació de l’emissió d’iCat arreu del país”.
 
La vicepresidenta de la CCMA ha recordat que “la renúncia a l’emissió per FM va ser plantejada pel Consell de Govern com a mesura provisional i reversible, per causes econòmiques, i vinculada a la superació de l’etapa de màxima contenció pressupostària viscuda pel sector públic de Catalunya. Per aquest motiu, la CCMA ha preservat durant tot aquest temps la freqüència”. “Celebrem aquest retorn, aquesta recuperació d’un àmbit de servei públic estratègic com és la promoció i la difusió de la cultura a través d’aquesta emissora”, ha afegit.
 
El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha celebrat també aquest retorn a l’FM  -“un retorn que ja va ser molt celebrat a les xarxes quan va començar en proves el passat 1 d’agost”- i ha presentat els eixos de la nova temporada, en què s’aposta per arribar a públics nous amb una proposta de música i nous continguts temàtics culturals de qualitat, en un sentit ampli. “La nova iCat està molt pensada en els usuaris consumidors digitals, posant en valor l’aposta digital amb l’estrena, dimecres, d’una nova app per mòbils i tauletes i la web d’iCat s’incorporarà als webs de la CCMA.”
 
Gordillo ha recordat que “la fortalesa d’Icat té molt a veure també amb la participació i les Experiències iCat en concerts i festivals. En aquest setit, iCat continuarà fent d’amplificador del sector, eixamplant la relació amb els agents, essent present en els festivals i certàmens i, en alguns casos, sent-ne el mitjà oficial”.
 
 
 
 
Fotografies
Fotografia: El Departament de Cultura i la CCMA presenten l'acord pel retorn de les emissions d'iCat a l'FM (1)

Fotografia: El Departament de Cultura i la CCMA presenten l'acord pel retorn de les emissions d'iCat a l'FM (1) JPG 2,16MB

Fotografia: El Departament de Cultura i la CCMA presenten l'acord pel retorn de les emissions d'iCat a l'FM (2)

Fotografia: El Departament de Cultura i la CCMA presenten l'acord pel retorn de les emissions d'iCat a l'FM (2) JPG 2,65MB

Fotografia: El Departament de Cultura i la CCMA presenten l'acord pel retorn de les emissions d'iCat a l'FM (3)

Fotografia: El Departament de Cultura i la CCMA presenten l'acord pel retorn de les emissions d'iCat a l'FM (3) JPG 2,629MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat