Govern

El Govern reforça el seu suport al teixit empresarial amb l'aprovació d'un acord per impulsar la transformació digital d'empreses industrials catalanes

query_builder   1 setembre 2020 15:33

El Govern reforça el seu suport al teixit empresarial amb l'aprovació d'un acord per impulsar la transformació digital d'empreses industrials catalanes

  • La consellera Budó ha explicat un acord entre ACCIÓ i l’EOI que permetrà a una trentena d’empreses rebre assessorament personalitzat aquest 2020

 

  • La portaveu del Govern ha afirmat que “volem seure en una taula on s’abordi amb l’Estat espanyol el dret a l’autodeterminació i l’amnistia de presos polítics i exiliats”
La consellera Budó durant la roda de premsa d'aquest dimarts després del Consell Executiu

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha reforçat la seva activitat de suport al teixit empresarial català amb l’aprovació aquest dimarts del conveni de col·laboració entre ACCIÓ – l’agència de la competitivitat de l’empresa del Govern- amb l’Escuela de Organización Industrial – EOI- adscrita a la Secretaria General d’Indústria, Comerç i Turisme- per impulsar la transformació digital d’empreses industrials catalanes.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que “l’objectiu del conveni és que fins a 30 empreses catalanes, tant pimes com grans empreses, puguin rebre assessorament personalitzat aquest 2020 en el marc del programa Activa Industria 4.0 del Ministeri per iniciar i desenvolupar projectes en l’àmbit de la indústria 4.0”. A través del programa consultors especialitzats realitzaran un diagnòstic de la situació de les empreses participants en matèria de transformació digital i se’ls dissenyarà un pla d’actuació específic. Així, per exemple, s’analitzarà que l’empresa incorpori tecnologies vinculades a la indústria 4.0 com la impressió 3D, la realitat virtual o augmentada, el big data, la intel·ligència artificial, el 5G, la internet de les coses (IoT), el blockchain o la robòtica col·laborativa.

A través del conveni, ACCIÓ i EOI cofinançaran la major part del cost de la participació de les empreses en aquest programa, que està previst que puguin presentar les seves candidatures a partir del mes vinent.

Budó ha afirmat que aquesta iniciativa “reforça les activitats impulsades pel Govern mitjançant el programa ProACCIÓ 4.0 que té per objectiu sensibilitzar, acompanyar i assessorar les empreses catalanes en l’àmbit de la indústria 4.0”. La iniciativa es dirigeix tant a aquelles empreses que encara no han iniciat el seu procés de transformació tecnològica com a aquelles que ja estan duent a terme inversions en aquest camp.

Contractacions d’emergència per combatre la crisi sanitària per valor d’11,5 milions

El Consell executiu celebrat avui també ha acordat diverses contractacions d’emergència vinculades a la crisi sanitària causada per l’epidèmia del SARS- CoV-2 per un import d’11,5 milions d’euros. D’aquests, 7,5 corresponen a l’àmbit de la salut, per a la realització de 62 contractacions de material sanitari. Budó ha explicat que “els 3,9 milions d’euros restants es destinen a l’àmbit de l’educació per a la distribució dels ordinadors del Pla d’Equitat Digital, per a l’adequació d’espais i per a l’adquisició de material de protecció per al personal docent dels centres públics de cara a l’inici del curs 2020-2021”.

Subvenció al Consell Comarcal de la Cerdanya per finançar la clausura del dipòsit controlat de Bellver de la Cerdanya

En l’apartat d’inversions i subvencions, el Govern ha acordat atorgar una subvenció al Consell Comarcal de la Cerdanya per finançar la clausura del dipòsit controlat de Bellver de Cerdanya, per un import d’1,5 milions d’euros. Aquesta és una de les actuacions previstes al Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya.

Ajut per a la Fundació Institut de Salut Global

L’Executiu català també ha aprovat una subvenció per a la Fundació Institut de Salut Global (Fundació ISGlobal), integrada per la Fundació Bancaria Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, “La Caixa”; la Generalitat de Catalunya; l’Administració de l’Estat; l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona i la Universitat de Barcelona, per contribuir a les seves despeses d’estructura, amb un import de 485.232 euros.

L’objectiu d’aquesta fundació és contribuir a reforçar la salut global mitjançant la generació, innovació i transmissió de coneixement de qualitat, amb particular èmfasi en les poblacions més desafavorides i en coherència amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de l’Organització de Nacions Unides que fan referència a l’àmbit de la Salut. Alhora aquesta fundació vol esdevenir un Laboratori d'idees, anàlisi i prospectiva que contribueixin al debat en l'àmbit de la salut global i la salut pública i proporcionin informació rellevant als responsables polítics, tècnics i de gestió, i a altres actors amb interès en aquest àmbit.

Subvenció a la Parròquia de Santa Maria del Mar per a la restauració de la basílica

El Govern ha donat llum verda a una subvenció a la Parròquia Santa Maria del Mar, declarada monument històric artístic, per un import de 480.000 euros, destinats a la redacció dels projectes i l’execució de les obres de restauració de la basílica durant el període 2020-2023. 

I finalment, el Consell Executiu ha aprovat una subvenció per a l’Ajuntament d’Arbúcies per al finançament de les obres de remodelació i ampliació del Museu Etnològic del Montseny, la Gabella, durant el període 2020-2021, amb una aportació de 388.472 euros. Les obres permetran convertir el Museu, en una institució referent, des de la perspectiva de la museologia territorial catalana i en l’eix central d’un important programa de desenvolupament turístic centrat en el patrimoni monumental i arqueològic català.

Volem seure en una taula on s’abordi amb l’Estat espanyol el dret a l’autodeterminació i l’amnistia de presos polítics i exiliats”

En l’àmbit polític, la consellera Budó ha reiterat que el Govern català sempre aposta pel diàleg per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol i en aquest sentit, amb vista a una nova reunió de la taula de diàleg entre els dos executius, ha afirmat: “Nosaltres no anem a fer Jocs Florals. Nosaltres volem anar a seure a una taula on es resolgui, on es tracti de resoldre, on s’abordi el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol i això passa indiscutiblement per poder abordar el dret a l’autodeterminació i l’amnistia de presos polítics i exiliats”.

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 296