El president Mas lliura la Medalla d'Or de la Generalitat a l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach

query_builder   8 abril 2013

event_available Agenda

Agenda del Govern

19:30|El president Mas lliura la Medalla d'Or de la Generalitat a l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

  Emissió en directe

El president de la Generalitat, Artur Mas, lliurarà la Medalla d’Or de la Generalitat al cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona. Aquesta és la màxima distinció honorífica que atorga l’Executiu per reconèixer les persones i col·lectius que amb la seva aportació hagin prestat serveis rellevants, destacats, eminents o extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.
L’acte de lliurament s’iniciarà amb la glosa de la figura de Lluís Martínez Sistach, a càrrec del professor Francesc Torralba, doctor en Filosofia i en Teologia i catedràtic de la Universitat Ramon Llull. Tot seguit, el secretari del Govern, Jordi Baiget, llegirà el decret de concessió de la Medalla d’Or i el president farà el lliurament del guardó. A continuació, l’arquebisbe de Barcelona pronunciarà unes paraules. Tancarà els parlaments el president de la Generalitat. L’acte acabarà amb l’actuació de la Cor de Cambra Francesc Valls, que interpretarà dues peces musicals i clourà la cerimònia amb l’himne nacional de Catalunya. També hi assistiran, per part del Govern, la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega; els consellers d'Ensenyament, Irene Rigau; Empresa i Ocupació, Felip Puig; Benestar Social i Família, Neus Munté; Salut, Boi Ruiz; i Justícia, Germà Gordó; la secretèria de Cultura, Pilar Pifarré; el secretari de Comunicació, Josep Martí; el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea; el director general d'Afers Religiosos, Xavier Puigdollers, i el director general d'Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès.   
 
Cobertura informativa: Per motius d’espai, TV3 donarà el senyal institucional que facilitarà a la resta de televisions a través de Collserola des de 10 minuts abans de l’inici de l’acte (per qualsevol dubte, cal posar-se en contacte amb Xavier Serra, de producció d’informatius, al telèfon 675 782 850).
 
Per tant, només els fotògrafs podran accedir al Saló Sant Jordi, on podran prendre imatges des de la tarima instal·lada a tal efecte. La resta de mitjans podran seguir l’acte des de la sala de premsa.
 
Acreditacions: Cal tenir l’acreditació del Palau o bé el carnet propi del mitjà, a més del DNI. Aquells que no disposin d’acreditació o carnet propi, caldrà que s’acreditin davant aquest Gabinet, enviant un correu a l’adreça premsa.president@gencat.cat,  indicant nom, cognoms, DNI i mitjà per al qual es treballa.