Cerimònia al Santuari de Núria

query_builder   28 novembre 2014

event_available Agenda

Agenda del Govern

11:00|Cerimònia al Santuari de Núria.Santuari de la Mare de Déu de Núria|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, presidirà la cerimònia d’acció de gràcies amb motiu de la concessió del títol i dignitat de Basílica Menor al Santuari de la Mare de Déu de Núria. També hi assistiran la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; els consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i d’Ensenyament, Irene Rigau; els alcaldes de Queralbs, M. Immaculada Constans, i de Ribes de Freser, Marc Prat; el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, entre d’altres autoritats. La celebració tindrà com a acte central una Eucaristia, que estarà presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i concelebrada per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives.
 
Acreditacions: Com que l’accés a Núria només es pot fer per cremallera, els mitjans que vulguin cobrir l’acte, han de confirmar prèviament la seva assistència enviant un correu electrònic a Eva Soler, del Gabinet de Comunicació de Ferrocarrils de la Generalitat, a l’adreça esoler@fgc.cat. Cal indicar nom, cognoms, DNI i mitjà per al qual es treballa. El cremallera sortirà de l’estació de Ribes Vila a les 9.55 hores. Cal arribar amb prou temps d’antelació per facilitar l’accés. Un cop acabat l’acte, els primers cremalleres per tornar a Ribes seran a les 13 i a les 14 hores.
Per motius d’espai, només TV3 i el fotògraf oficial de Presidència accediran al vagó en què viatjarà el president i la resta d’autoritats. TV3 farà pool de les imatges, que, posteriorment, penjarà a Collserola per a la resta de mitjans (per a qualsevol dubte, contactar amb producció d'Informatius). Els mitjans gràfics podran prendre imatges de la cerimònia a l'interior de la Basílica des del punt que s’habilitarà.