80è aniversari de la mort del president Companys

query_builder   14 octubre 2020

event_available Agenda

Agenda del Govern

80è aniversari de la mort del president Companys

  Emissió en directe

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, participaran als actes de commemoració del 80è aniversari de la mort del president Companys.

 • 09:00|Ofrena al Fossat de Santa Eulàlia.Fossat de Santa Eulàlia (Castell de Montjuïc)|Barcelona (Barcelona)

  El vicepresident Aragonès i la consellera Budó faran l'ofrena davant el monument en memòria de Companys que hi ha al Fossat de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc, lloc on va ser afusellat. En aquesta ofrena també hi participaran el president del Parlament, Roger Torrent, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

 • 09:30|Ofrena al Fossar de la Pedrera.Fossar de la Pedrera (Cementiri de Montjuïc)|Barcelona (Barcelona)

  El vicepresident Aragonès i la consellera de la Presidència faran l’ofrena davant la tomba de Lluís Companys. Els acompanyarà el 131è president de la Generalitat, Quim Torra. A continuació, també es farà l'ofrena al monument als Immolats.

  En acabar, el vicepresident del Govern i la consellera de la Presidència faran una valoració davant dels mitjans de comunicació.

  NOTA: Les declaracions del vicepresident del Govern i de la consellera de la Presidència es podran seguir per streaming a la web govern.cat. TV3 emetrà l’acte pel 324 i en streaming i enviarà senyal a Collserola i la FORTA. Posteriorment es penjaran les declaracions a l’FTP de TV3.

  Per motius derivats de la Covid-19 i per tal de garantir espai suficient per a que els mitjans gràfics puguin treballar amb garanties sanitàries, preguem que els redactors procurin seguir l’acte pels canals habilitats.

  Aquest gabinet de comunicació distribuirà fotografies de l’acte en alta qualitat.

 • 18:00|Homenatge al president Companys al Palau de la Generalitat.Palau de la Generalitat|Barcelona (Barcelonès)

  El vicepresident Aragonès i la consellera Budó encapçalaran l’acte de commemoració del 80è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys. Durant l'acte s'instal·larà una llamborda "Stolpersteine" a la porta del Palau. Durant l'acte, l’historiador i professor d’història del periodisme de la UAB, Josep Maria Figueres, farà la glosa del president Companys. A continuació, prendrà la paraula el president Quim Torra. La consellera de Justícia, Ester Capella, també assistirà a l'acte.

  NOTA: Per motius de seguretat derivats de la pandèmia de la Covid-19, l’acte al Palau de la Generalitat serà tancat a la premsa. TV3 distribuirà senyal en directe que s’enviarà a Collserola i la FORTA i tot l’acte estarà disponible a l’FTP de TV3 un cop finalitzat.

  Aquest gabinet de comunicació distribuirà fotografies de l’acte en alta qualitat.