Sala de premsa

Governació explica als alcaldes de les comarques tarragonines com gestionar els equipaments municipals

query_builder   3 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Governació explica als alcaldes de les comarques tarragonines com gestionar els equipaments municipals

La jornada tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona demà dimarts, 4 de novembre
El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Direcció General d’Administració Local, realitza a Tarragona, demà dimarts dia 4 de novembre, la tercera de les jornades que ha organitzat per presentar la guia per l’elaboració d’estudis de viabilitat per equipaments municipals no obligatoris. La convocatòria per a la formulació del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) 2008-2012, estableix que les actuacions que no tinguin caràcter de mínim i obligatori han de disposar d’un estudi de viabilitat de la seva gestió.  
 
Amb aquestes jornades, el Departament vol difondre el contingut de la guia per tal que els ens locals disposin d’aquesta eina que els serà de gran utilitat com a eina de gestió interna local. El requisit de la memòria de viabilitat és una novetat que es va introduir per primera vegada en la convocatòria de l’any passat dels ajuts previstos pel PUOSC.
 
Davant la creixent situació de crisi, el Departament considera que els ajuntaments han de tenir clar que abans d’invertir en un nou equipament municipal o en una reforma, s’ha de justificar la necessitat i abast del projecte, el seu àmbit d’actuació, el perfil dels seus usuaris i calcular les despeses que suposa el seu manteniment, amb la finalitat d’assolir un balanç econòmic el més equilibrat possible entre despeses i ingressos. Segons el Director General d’Administració Local, Carles Bassaganya, “aquest tipus de jornada ha de servir per acompanyar als ajuntaments a fer equipaments que no només puguin construir, sinó que sobretot puguin mantenir i ser sostenibles per les finances de l’administració que l’impulsa”
 
La jornada comptarà amb la presència del director dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Francesc Tarragona, el subdirector general de cooperació local, Jordi Cots i l’exposició de la guia serà a càrrec de la Fundació Privada Institut Ildefons Cerdà.

10:00|.Paranimf de l'Edifici de Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili. C/ de l'Escorxador, s/n. |Tarragona (El Tarragonès)

El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Direcció General d’Administració Local, realitza la tercera de les jornades que ha organitzat per presentar la guia per l’elaboració d’estudis de viabilitat per equipaments municipals no obligatoris