Sala de premsa

Jordi Bosch inaugura una estació base que dóna banda ampla a Vallbona de les Monges

query_builder   3 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Jordi Bosch inaugura una estació base que dóna banda ampla a Vallbona de les Monges

Amb aquesta són ja 26 les estacions certificades a les comarques de Ponent, dins el projecte BAR, que ofereixen internet d'alta velocitat
El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, visitarà dimarts, 4 de novembre les Terres de Ponent, on inaugurarà la nova estació base de Rocallaura, a Vallbona de les Monges, que ofereix internet d’alta velocitat  amb tecnologia WiMAX a la zona. Jordi Bosch, ha assegurat que “dotar d’internet d’alta velocitat els nuclis de població de municipis com Vallbona de les Monges és clau per aconseguir la cohesió territorial del país”
El projecte Banda Ampla Rural vol garantir les possibilitats de connexió a Internet per a tots els ciutadans de Catalunya amb independència de la població on visquin i s’estructura en diverses fases. La primera ha inclòs les entitats de població de més de 100 habitants i caps de municipi que no disposen de servei ADSL de l'Alt Pirineu i Aran, les comarques de Lleida, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. 
El servei d’aquestes fases estarà totalment comercialitzat el 2008 per part de l’empresa adjudicatària, Iberbanda (www.iberbanda.cat), que és la responsable de desplegar aquesta xarxa arreu de Catalunya.
 
El secretari aprofitarà la visita per reunir-se amb alcaldes de la Vall del Riucorb, per comentar les infraestructures en telecomunicacions que s’estan fen i les previstes en el Pla Catalunya Connecta.
 
Mes tard Jordi Bosch es traslladarà a Aitona, per inaugurar el nou Punt TIC de la població. Amb aquest ja hi ha 27 punts TIC al Segrià i 61 a les comarques de Ponent.
 
L’agenda de la visita del Secretari de Telecomunicacions és la següent:
 
11:00.- Visita Institucional a l'Ajuntament - Signatura Llibre d'Honor - Presentació als Mitjans de la nova estació.
 
12:00.- Sala de Plens Ajuntament Vallbona de les Monges. Reunió amb els alcaldes de Belianes, Ciutadilla, Guimerà, Maldà, Nalec, Sant Martí de Riucorb i Vallbona de les Monges
 
17:30.- Inauguració Punt TIC Aitona

19: 00 - Inauguració Fòrum d'Estudis sobre la Joventut a la Unversitat de Lleida

11:00|.Ajuntament (c. Prat de la Riba, 3)|Vallbona de les Monges (L' Urgell)

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, inaugurarà la nova estació base de Rocallaura, a Vallbona de les Monges, que ofereix internet d’alta velocitat  amb tecnologia WiMAX a la zona. El secretari aprofitarà la visita per reunir-se, a les 12 hores, amb alcaldes de la Vall del Riucorb, per comentar les infraestructures en telecomunicacions que s’estan fen i les previstes en el Pla Catalunya Connecta.