Sala de premsa

Presentació del llibre Cent anys del Palau de Justícia de Barcelona (1908-2008)

query_builder   4 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació del llibre Cent anys del Palau de Justícia de Barcelona (1908-2008)

.
La consellera de Justícia, Montserrat Tura, presenta demà, 5 de novembre, a les 19 hores, el llibre Cent anys del Palau de Justícia de Barcelona (1908-2008), editat en commemoració del centenari del Palau. En l’acte hi participarà la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret.
El llibre, escrit per Rosario Fontova i Federico Vázquez Osuna, i il·lustrat amb fotografies de Rafael Vargas, analitza l’arquitectura i la construcció de l’immoble, mostra les pintures i escultures que hi ha a l’interior i narra la història de persones que l’han ocupat i els fets que han marcat la vida de l’edifici durant tot un segle. Així mateix dedica un capítol a l’Administració de justícia també al llarg de tot un segle.
 
El Palau de Justícia va ser dissenyat, a final del segle XIX, pels arquitectes Josep Domènech i Estapà (1851-1931) i Enric Sagnier i Villavecchia (1858-1931), en el marc del corrent artístic del noucentisme. Actualment és la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i de l’Audiència de Barcelona.
 
A més de la publicació del llibre, el Departament de Justícia ha organitzat enguany diverses activitats amb motiu del centenari, com el cicle de conferències dedicat a diferents aspectes de la justícia, i l’exposició “De Palau a ciutat”, que es pot visitar al Museu d’Història de Catalunya fins al 9 de novembre.
 
 
 

19:00|.Museu d'Història de Catalunya (pl. Pau Vila, 3)|Barcelona (El Barcelonès)

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, presenta el llibre Cent anys del Palau de Justícia de Barcelona (1908-2008), editat en commemoració del centenari del Palau.