Sala de premsa

S'inaugura a Girona l'exposició "El català, llengua d'Europa", sobre la vitalitat de la llengua catalana

- El periodista gironí Martí Anglada hi farà la intervenció "Al gran club lingüístic europeu dels 10 milions"

query_builder   29 novembre 2013 14:03

settings_input_antenna Convocatòria

S'inaugura a Girona l'exposició "El català, llengua d'Europa", sobre la vitalitat de la llengua catalana

- El periodista gironí Martí Anglada hi farà la intervenció "Al gran club lingüístic europeu dels 10 milions"

-  La mostra es podrà veure a l'Espai Santa Caterina de la Generalitat a Girona fins el 31 de gener
Dilluns vinent, 2 de desembre, tindrà lloc a Girona la inauguració de l’exposició “El català, llengua d’Europa”. L’acte serà a les 18.30h a l’Espai Santa Caterina de l’Edifici de la Generalitat. Aquesta mostra, que pretén fer visible la vitalitat de la llengua catalana, es podrà visitar en aquest espai fins al 31 de gener de 2014.
 
La inauguració anirà a càrrec de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, del director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, i de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i anirà acompanyada de la xerrada del periodista gironí expert en política internacional Martí Anglada “Al gran club lingüístic europeu dels 10 milions”.
 
Aquesta exposició, creada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, es va inaugurar el 23 d’abril de 2013 al Parlament Europeu i també s’ha pogut veure a la Universitat Pompeu Fabra en el marc de la Trobada i Congrés d’avaluadors de llengua d’Europa, el mes de novembre. És el primer cop, però, que s’obre a la ciutadania en general. Presenta el català, amb més de deu milions de parlants, com la novena llengua d’Europa i n’explica la situació en àmbits tan diversos com la cultura, el món socioeconòmic o l’esport. Vol mostrar, doncs, amb dades objectives, la vitalitat, el prestigi i la capacitat competitiva que ha assolit aquesta llengua gràcies al conjunt de la societat catalana. S’adreça a la ciutadania de Catalunya en general, a les persones que estan aprenent  català i a les que visiten el país.
 
A l’entorn de l’exposició, i amb al col·laboració de la Comissió d’Organismes si Serveis per al Foment de la Llengua Catalana de Girona, integrada per 14 organismes que treballen pel foment del català a Girona, s’organitzaran visites, classes, presentacions de materials i xerrades, entre altres activitats. 
 
Trobareu informació sobre l’exposició a
http://www.gencat.cat/llengua/docs/opuscle_expo_catala_europa.pdf i sobre la Comissió d’Organismes i Serveis per al Foment de la Llengua Catalana de Girona a www.gencat.cat/llengua/coordinacioterritorial.