Sala de premsa

El conseller de Cultura visita les tines i els cellers del Bages

query_builder   13 desembre 2013 13:48

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller de Cultura visita les tines i els cellers del Bages

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, visitarà demà dissabte, 14 de desembre, les tines i els cellers del Bages. La visita començarà a les 10.30 hores amb la visita al Celler Abadal en la qual també hi participaran l’alcalde d’Avinyó, Eudald Vilaseca; el president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages i propietari del Celler Abadal, Valentí Roqueta; i el diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Andreu Carreras.
 
A les 11.45 h, Mascarell  visitarà les Tines de la Bleda. S'afegiran a la visita l’alcalde del Pont de Vilomara i Rocafort, Cecilio Rodríguez; l’alcalde de Mura, Martí Perich; i l’alcalde de Talamanca, Josep Tarin.
 
A les 13.00 h el conseller farà una atenció de mitjans al Celler del Molí. A aquesta part de la visita s’hi afegirà l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent,  i els propietaris del Celler del Molí, Sebastià Catllà i Josep M. Claret.
 
La visita del conseller de Cultura al Bages es tancarà a les 14.00 h amb la visita de La Casa de La Culla.
 
Les tines
Les tines del Bages són una mostra de l’arquitectura rural en pedra seca úniques a Europa. Aquestes construccions van aparèixer a finals del segle XVI, es van consolidar durant el XVII i es van estendre amb el creixement de la vinya dels segles XVIII i XIX.
 
Les tines són dipòsits de pedra de planta circular folrats amb rajola vidriada.  Aquestes construccions són el resultat de l’expansió de la vinya a zones allunyades i de difícil accés.
 
L’atenció als mitjans es farà a les 13.00 hores al Celler del Molí (Km3. Camí Vell de Rajadell, Manresa)

13:00|El conseller de Cultura visita les tines i els cellers del Bages.Celler del Molí (camí Vell de Rajadell, Km3)|Manresa (Bages)

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, visitarà demà dissabte, 14 de desembre, les tines i els cellers del Bages.