Sala de premsa

El president Montilla presidirà, demà, l'acte d'inauguració de la restauració de la Giralda de l'Arboç amb motiu del seu centenari

query_builder   7 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El president Montilla presidirà, demà, l'acte d'inauguració de la restauració de la Giralda de l'Arboç amb motiu del seu centenari

Farà una visita institucional a l'Ajuntament del municipi
El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà demà, dissabte 8 de novembre, l’acte d’inauguració de la restauració de la Giralda de l’Arboç amb motiu del seu centenari.
 
El cap de l’Executiu arribarà a l’Arboç a les 13 hores on farà una visita institucional a l’Ajuntament del municipi. Allà serà rebut per l’alcalde, Joan Plana, el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, i la resta de membres del Consistori.
 
Posteriorment, a les 13.30 hores, el cap del Govern es desplaçarà fins a la Giralda de l’Arboç on presidirà l’acte del centenari de l’edifici. La Giralda de l’Arboç és un conjunt arquitectònic que reprodueix la Giralda; el Saló de Ambaixadors dels Reals Alcàssers, de Sevilla; i el Patí dels Lleons de l’Alhambra de Granada. A més, té diverses estances, una façana i columnes amb mostres d’inspiració neomedieval àrab i de l’art califal. Tot l’edifici està decorat amb capitells, vidrieres policromades, làmines d’or i molts altres complements artístics de la Mesquita de Còrdova.
 
Els darrers anys la Giralda de l’Arboç ha estat tancada al públic i s’han fet obres de rehabilitació i restauració. Un cop finalitzades les obres, La Giralda serà un fòrum de debat econòmic i acollirà iniciatives i activitats culturals. Així mateix, es convertirà el recinte en un complex hoteler i de convencions.
 
El president Montilla, acompanyat del propietari i promotor de l’acte del centenari, Manuel Camino, farà un recorregut per les instal·lacions de la Giralda de l’Arboç. Els mitjans gràfics podran prendre imatges de la visita. El cap de l’Executiu serà l’encarregat de fer el discurs de cloenda de l’acte i, posteriorment, hi haurà un dinar a peu dret.
 

13:00|.Ajuntament de l'Arboç. (c. Major, 26)|Arboç (El Baix Penedès)

El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà l’acte d’inauguració de la restauració de la Giralda de l’Arboç amb motiu del seu centenari. El cap de l’Executiu arribarà a l’Arboç a les 13 hores on farà una visita institucional a l’Ajuntament del municipi, acompanyat del delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté. Posteriorment, a les 13.30 hores, es desplaçarà fins a la Giralda de l’Arboç on presidirà l’acte del centenari de l’edifici. El president Montilla, acompanyat del propietari i promotor de l’acte del centenari, Manuel Camino, farà un recorregut per les instal·lacions de la Giralda de l’Arboç. Els mitjans gràfics podran prendre imatges de la visita. El cap de l’Executiu serà l’encarregat de fer el discurs de cloenda de l’acte i, posteriorment, hi haurà un dinar a peu dret.