Sala de premsa

Presentació del "Llibre dels fets de Jaume el Conqueridor", d'Agnès i Robert Vinas

query_builder   10 desembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació del "Llibre dels fets de Jaume el Conqueridor", d'Agnès i Robert Vinas

El professor de la Universitat Rovira i Virgili Josep Maria Pujol ha tingut cura de la versió en català modern
El delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, l’autor del llibre, Robert Vinas, el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Jordi Fernández-Cuadrench, el director dels serveis territorials del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Miquel Sitjar, i el professor Josep Maria Pujol, presentaran demà dijous 11 de desembre a les 19.00 h “El Llibre dels fets de Jaume el Conqueridor” a la seu de la Llibreria de la Generalitat, Av. Jaume I, 38 de Girona.
 
La publicació del “Llibre dels Fets de Jaume el Conqueridor“ s’emmarca tant en els actes de commemoració del VIIIè centenari del naixement de Jaume I (1208-2008), com en la voluntat de promoure la literatura catalana i els seus clàssics arreu del món.
El llibre del Fets, text escrit a la segona meitat del segle XIII, ressegueix la trajectòria de Jaume I el Conqueridor, que va imposar durant vint anys la seva autoritat. El llibre, de més de 400 pàgines plenes d’il·lustracions, pretén ser entenedor per al públic del segle XXI i alhora ser fidel al contingut i a l’estil de la crònica reial.
 
Aquest llibre, pensat per al públic catalanoparlant, es basa en l’obra homònima que van realitzar l’any passat els mateixos autors en francès, convertint-se així aquesta en la primera traducció integral al francès del Llibre del Fets. L’obra que es presenta és una adaptació al català, editada per Editorial Moll, amb la cura de Josep Maria Pujol, professor titular del departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili.
 
Robert Vinas és historiador i conferenciant, paleògraf de formació i especialista en els Templers del Rosselló, als quals ha dedicat diverses obres. Agnes Vinas és professora agregada de Literatura Clàssica i ensenya literatura francesa i llatina en un institut de Perpinyà.
 
 
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
 
 
ACTE:
 
Presentació del Llibre dels fets de Jaume el Conqueridor
 
DIA:
 
Dijous, 11 de desembre de 2008
 
HORA:
 
19:00 h 
 
LLOC:
 
Llibreria de la Generalitat. A. Jaume I, 38 de Girona
 
 
 
Girona, 10 de desembre de 2008
Servei de Premsa i Protocol
 
 

19:00|.Llibreria de la Generalitat (av. Jaume I, 38)|Girona (El Gironès)

El delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, i el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Jordi Fernández-Cuadrench, presentaran  “El Llibre dels fets de Jaume el Conqueridor”. L'acte comptarà amb la presència de l’autor del llibre, Robert Vinas.