Sala de premsa

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, inaugura els actes dels 70 anys dels bombardejos d'El Perelló.

query_builder   11 desembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, inaugura els actes dels 70 anys dels bombardejos d'El Perelló.

Salvadó, acompanyat de l'alcaldessa i el director territorial de Cultura, assistiran als actes organitzats per l'Ajuntament i l'Associació per la Recerca Històrica del municipi
El delegat territorial de Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, acompanyat de l’alcaldessa d’El Perelló, Genoveva Margalef, i el director territorial de Cultura, F. Xavier Vega, inauguren el proper divendres 12 de desembre, els actes en commemoració dels 70 anys dels bombardejos d’El Perelló.
 
L’Ajuntament del Perelló i l’Associació per a la Recerca Històrica del municipi han programat tot un seguit d’actes per commemorar aquesta efemèride, en què els bombardejos indiscriminats a la població durant tres dies del mes de desembre de 1938, provocaren la injusta mort de perellonencs i perellonenques de totes les edats.
Ara, 70 anys després el poble d’El Perelló vol fer un MEMORIAL on el record es transformi en missatge de pau i esperança.
 
A les 18.00h a la Casa de Cultura Salvadó inaugura l’exposició Rastres de la memòria, que dóna el tret de sortida a la commemoració i que, a més dels parlaments institucionals, comptarà amb lectures a càrrec del grup de teatre Tracamaca Diccionari de Butxaca.
Seguidament, a les 19.00h al Cinema Victòria del municipi, es duran a terme els següents actes: la conferència Un riu de Sang a càrrec del Dr. Josep Sánchez Cervelló; a les 20.00h la presentació de la revista Memòria del Perelló (núm. 6) i la presentació de la novel·la Des d’un altre angle de M. Estela Ferré, amb lectures a càrrec del col·lectiu de teatre, Totshicaben.
Finalment, a les 22.00h es projectarà el documental Catalunya Màrtir, de l’any 1938 que narra els bombardejos de l’exèrcit franquista, i a continuació la pel·lícula Mirant al cel, amb direcció de Jesús Garay. Un llargmetratge de ficció documental que rememora l’horror viscut durant els bombardeigs de 1938 a Barcelona, amb presentació i col·loqui a càrrec de José Carlos Suárez, professor, crític d’art i cinema de la Universitat Rovira i Virgili
 
Tots els actes són oberts i públics per a tothom.


18:00|.C/Colom, 48. Casa de Cultura|Perelló (El Baix Ebre)

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, inaugura els actes dels 70 anys dels bombardejos d’El Perelló.