Girona acollirà aquest divendres, 28 de febrer, la Jornada del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, que porta per títol Compartir per avançar i tindrà lloc a l'Auditori Josep Irla de l'Edifici de la Generalitat. L'objectiu d'aquesta trobada és compartir experiències, intercanviar informació, promoure la participació i recollir necessitats de pacients i associacions que hi ha a la Regió Sanitària Girona. La cloenda de la Jornada anirà a càrrec del conseller de Salut, Boi Ruiz, que també estarà acompanyat per la directora general d’Ordenació i Regulació Sanitàries, Roser Vallès, i el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús.
El Consell Consultiu de Pacients de Catalunya és l’òrgan assessor representatiu de les associacions de pacients davant l’Administració catalana que permet donar veu directa als pacients. Aquest organisme també dóna la possibilitat a les associacions de pacients de participar en el procés d’elaboració de les polítiques d’atenció sanitària del Departament de Salut, de manera que els garanteix una informació fiable, concreta, transparent i directa entre l’Administració i els ciutadans. Justament la Jornada de Girona pretén presentar a la Regió Sanitària aquest organisme, així com compartir les experiències de les associacions locals, els seus neguits i les seves necessitats. La sessió serà conduïda per Jordi LP.
La Jornada la inaugurarà, a les 10 h, el director dels Serveis Territorials de Salut a Girona, Josep Trias. A continuació tindrà lloc el testimoni del bisbe de Girona, monsenyor Francesc Pardo, que compartirà amb l’auditori l’experiència com a malalt oncològic i les vivències durant el seu llarg ingrés a l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta.
La directora general d’Ordenació i Regulació Sanitàries, Roser Vallès, serà la responsable de presentar el Consell Consultiu als assistents, acompanyada a la taula per Rafel Masià, vocal de GICOR, l’associació gironina de malalts del cor, que actuarà com a representant del col·lectiu d’associacions de pacients.
Dues sessions interactives moderades pel vicepresident del Col·legi de Periodistes de Girona, Jordi Grau, donaran pas a la darrera part de la Jornada. "La relació professional sanitari-pacient: què podem aprendre", és el títol de la primera, en la qual s’exposaran dos models de relació professional sanitari-pacient ben diferents: l’un des del punt de vista tècnic, d’assessorament, i l’altre des del punt de vista assistencial. Hi participaran la presidenta de l’Oncolliga, Lluïsa Ferrer, el cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO Girona, Joan Brunet, les infermeres de Can Gibert del Pla, Mariona Vilar i Iolanda Farré, amb la pacient Rosario Berral.
L’última sessió, titulada "El paper de les entitats de pacients", ens servirà per compartir experiències de relació amb l’entorn de diferents entitats: l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya), a través d’Àngels Roca, coordinadora del projecte "No puc esperar!", l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Girona, a través de Pilar Cort, presidenta, i de la Fundació Esclerosi Múltiple, amb la seva directora, Rosa Masriera.
Més informació i programa:
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
|
ACTE:
|
Jornada del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya a Girona
|
DIA:
|
Divendres 28 de febrer
|
HORA:
|
13 h. Cloenda de la Jornada a càrrec del conseller. Atenció als mitjans.
|
LLOC:
|
Edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona
Auditori Josep Irla
Plaça de Pompeu Fabra, 1 Girona
|