Sala de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, inaugura la tercera edició del curs de formació inicial en direcció de centres docents públics

query_builder   28 febrer 2014 10:56

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, inaugura la tercera edició del curs de formació inicial en direcció de centres docents públics

 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, inaugurarà demà dissabte 1 de març la tercera edició del curs de formació inicial en direcció de centres docents públics. L’acte tindrà lloc a les 10:50 hores a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EPAC).
 
La directora de l’EPAC, Montserrat de Vehí, realitzarà la benvinguda a l’acte inaugural. A continuació, el Secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament, Joan Mateo, pronunciarà la conferència Factors de qualitat dels sistemes educatius. L’autonomia de centres. Finalment, la titular d’Ensenyament clourà la inauguració.
 
Per part del Departament d’Ensenyament, també hi assistiran el director general de Centres Públics, Antoni Llobet;  el director acadèmic del Projecte de Formació, Carles Mata; el director dels serveis territorials del Maresme – Vallès Oriental, Josep Vicent Garcia; el director dels serveis territorials del Baix Llobregat, Josep M. Pérez; i el gerent del Consorci d’Educació de Barcelona.
 
El curs de formació inicial en direcció de centres públics, impulsat pel Departament d’Ensenyament conjuntament amb l’EPAC, està adreçat a formar als inscrits en totes aquelles eines necessàries per afrontar el dia a dia al capdavant d’un centre educatiu. Amb aquesta formació, el Departament d’Ensenyament vol fomentar entre els docents les vocacions directives, a través de dos objectius:
 
-       Capacitar per exercir el lideratge pedagògic i organitzatiu, de manera que els inscrits puguin gestionar els centres, assumir-ne les responsabilitats i el retiment de comptes.
-       Capacitar per desenvolupar el conjunt d’estratègies i tècniques per construir un projecte de centre que aconsegueixi millorar els resultats educatius.
 
La formació s’estructura en 10 mòduls temàtics i un mòdul d’elaboració del projecte de direcció. Es tracten temes com ara el marc normatiu, el lideratge, l’organització, la gestió del personal, la gestió del context o la gestió de recursos econòmics, entre d’altres.
 
Aquesta tercera edició del curs tindrà una capacitat màxima de 60 places, repartides de forma equitativa a les dues seus on es realitza, Barcelona i Tarragona. El curs es durà a terme entre l’1 de març i el 13 de desembre, amb una durada de 155 hores , de les quals 127 són presencials i 28 no presencials. L'import de la matrícula és de 1.085 EUR, dels quals  450 EUR són a càrrec del alumne i la diferència, 635 EUR, són a càrrec del Departament d’Ensenyament.
 
El curs està adreçat al  personal docent funcionari de carrera que presta serveis en centres docents públics amb 5 anys d’antiguitat. Els inscrits que superin el curs obtindran el títol el mes de desembre i podran entrar en el procés de selecció de director/a pel curs 2015-2016.
 

10:50|Inauguració del III curs de formació de directors.Escola d'Administració Pública de Catalunya (c. Girona, 20)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, inaugurarà la tercera edició del curs inicial de directors de centres docents públics.