Sala de premsa

El director general de Protecció Civil i l'alcalde de Sallent informaran de la situació al barri de l'Estació de Sallent (Bages)

query_builder   22 desembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El director general de Protecció Civil i l'alcalde de Sallent informaran de la situació al barri de l'Estació de Sallent (Bages)

Demà, a les 13.30 hores, a l'Ajuntament de Sallent
El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, i l’alcalde de Sallent, Jordi Moltó, informaran demà, a l’Ajuntament de Sallent, de la situació al barri de l’Estació.  A la roda de premsa també assistirà el director dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Carles Llussà, entre d’altres autoritats.
 
En el decurs de la roda de premsa s’informarà de les darreres incidències relatives a les subsidències al barri de l’estació de Sallent.
 
El barri de l’Estació de Sallent està situat sobre els límits d’explotació de l’antiga mina Enrique, que es va començar a explotar l’any 1932 i, entre el 1976 i el 1977 es va abandonar.
 
L’any 1997 es van detectar unes esquerdes als edificis del barri per la qual cosa es van començar a fer treballs per esbrinar les causes dels moviments del terra i per tal d’avaluar l’extensió i la possible evolució.
 
El resultat va ser detectar un progressiu enfonsament del terra amb la conseqüent afectació als habitatges. Davant d’aquesta situació de risc no només es van prendre mesures de vigilància dels moviments del terreny i dels habitatges sinó que també es va elaborar un pla d’emergències.
 
La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sallent van redactar el Pla d’actuació d’emergències per risc de subsidències en el barri de l’Estació, a Sallent per tal de fer front a aquesta situació de risc. El pla va ser aprovat pel ple de l’Ajuntament de Sallent el 9 de desembre de 2005 i homologat per la Comissió de Protecció Civil el 16 de febrer de 2006.
 
 
Paral·lelament es va dur a terme una campanya d’informació a la població per tal de donar a conèixer el pla a aquells veïns que es podien veure afectats i informar-los de les mesures de protecció més adients en cas d’activació del pla. La campanya informativa també es va estendre als responsables del pla i a tots els grups operatius actuants així com també als mitjans de comunicació de la zona.

13:30|.Ajuntament de Sallent (Torres Amat, 26)|Sallent (Bages)

El director general de Protecció Civil i l’alcalde de Sallent informaran de la situació al barri de l’Estació de Sallent (Bages)