Sala de premsa

Agricultura allibera un miler barbs i bagres als rius catalans

query_builder   7 maig 2014 10:27

settings_input_antenna Convocatòria

Agricultura allibera un miler barbs i bagres als rius catalans

Exemplar d'una bagra adulta
Exemplar d'una bagra adulta
El  Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural farà demà, 8 de maig, a les 11:30 hores, un alliberament d’alevins de barbs de l’Ebre (Barbus graellsii) i bagres (Squalius laietanus) a diferents rius de catalans com a resultat de la prova pilot de cria en captivitat d’aquestes espècies que es va iniciar el passat 2013.
 
Aquest alliberament és el resultat d’una prova pilot pionera a Catalunya amb aquestes espècies que es va iniciar la passada primavera amb la finalitat de reforçar-ne les poblacions i potenciar-ne la seva pesca.
 
Un dels punts de repoblació d’aquests ciprínids es farà al riu Noguera Pallaresa al seu pas per Tremp. El Punt de trobada és l’encreuament de la carretera C-1412 amb el camí cap a la central del canal de Gavet, just passat el pont sobre el riu Noguera Pallaresa direcció Tremp-Ponts, a l’alçada del punt quilomètric 59.
 
La prova pilot es va iniciar la primavera passada, coincidint amb l’època de fresa de les dues espècies. Es van capturar varis exemplars reproductors al riu Rialb, als quals se’ls va induir la extracció dels ous i se’ls va fecundar amb els corresponents mascles. Els ous fecundats es van mantenir en piscines fins a l’eclosió dels alevins, els quals es van traslladar a piscines més grans, on s’han mantingut fins el moment d’alliberar-los.
 
El subdirector general d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental, Jordi Ruiz, explicarà el contingut d’aquesta prova pilot i a continuació es procedirà a fer l’alliberament al Noguera Pallaresa.