Sala de premsa

El president Artur Mas presidirà, dilluns vinent, la presentació d'elBullifoundation, al Palau Robert

query_builder   30 maig 2014 18:09

settings_input_antenna Convocatòria

El president Artur Mas presidirà, dilluns vinent, la presentació d'elBullifoundation, al Palau Robert

  • Ferran Adrià, juntament amb el seu equip, mostrarà la transformació del mític restaurant elBulli en aquest projecte ideat per ell i el seu equip
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del cuiner Ferran Adrià, presidirà dilluns vinent, 2 de juny, la presentació del projecte d’elBullifoundation, que tindrà lloc a les 12.30 hores, al Palau Robert de Barcelona. En el decurs de l'acte, Adrià mostrarà, mitjançant l’exposició pública “elBullifoundation. Un projecte per compartir”, la transformació del mític restaurant elBulli en aquest nou projecte ideat per ell i pel seu equip.
 
L’acte s’iniciarà amb un recorregut per la mostra, i tot seguit tindran lloc els parlaments del director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, i del cuiner Ferran Adrià. El president Mas clourà la presentació amb el seu discurs. A més del cap del Govern, assistiran a la presentació el portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs; els consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i de Cultura, Ferran Mascarell, i el secretari general de Presidència, Jordi Vilajoana.
 
L’exposició que visitaran el president i la resta d’autoritats s’estructura en tres àmbits, que són els tres pilars d’elBullifoundation: elBulli1846, l’espai que presenta el projecte arquitectònic en una gran maqueta; elBuliDNA, l’equip de treball que desenvoluparà la creativitat en equips pluridisciplinars, i Bullipedia, l’enciclopèdia web de la gastronomia i la cuina occidentals. Amb aquesta mostra, Ferran Adrià i Juli Soler volen compartir el seu projecte amb els ciutadans, als quals fan dipositari del mateix, fent donació a la Generalitat de Catalunya dels espais de Cala Montjoi de Roses.
 
L’objectiu d’elBullifoundation és mantenir viu el llegat d’elBulli i contribuir a la internacionalització de Catalunya i a la projecció de la cuina d’avantguarda. El projecte ha requerit una llarga gestació en la qual Adrià i el seu equip han comptat amb la col·laboració i les valuoses aportacions d’institucions de prestigi internacional com són les escoles de negocis més importants del món (Harvard Business School, Haas School of Business de la Universitat de Califòrnia, Berkeley, Columbia University, London Business School i Esade Business School) ELISAVA, Universitat de Barcelona i IESE.
 
Nota: Per problemes d’espai, durant la visita del president a l’exposició només hi podran accedir els mitjans gràfics. Un cop finalitzada aquesta, la resta de periodistes podran fer el mateix recorregut. Es prega que els mitjans gràfics siguin al Palau Robert uns 20 minuts abans de l’inici de l’acte. Un cop començat el recorregut ja no podran tenir accés a la visita que farà el president.

12:30|El president Mas encapçala la presentació d'elBulliFoundation.Palau Robert (pg. de Gràcia, 107)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del cuiner Ferran Adrià, presidirà la presentació del projecte d’elBullifoundation. En el decurs de l'acte, Adrià mostrarà, mitjançant l’exposició pública “elBullifoundation. Un projecte per compartir”, la transformació del mític restaurant elBulli en aquest nou projecte ideat per ell i pel seu equip. L’acte s’iniciarà amb un recorregut per la mostra, i tot seguit tindran lloc els parlaments del director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, i del cuiner Ferran Adrià. El president Mas clourà la presentació amb el seu discurs. A més del cap del Govern, assistiran a la presentació el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs; els consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i de Cultura, Ferran Mascarell; el secretari general de Presidència, Jordi Vilajoana, el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús.
 
Nota: Per problemes d’espai, durant la visita del president a l’exposició només hi podran accedir els mitjans gràfics. Un cop finalitzada, la resta de periodistes podran fer el mateix recorregut. Es prega que els mitjans gràfics siguin al Palau Robert uns 20 minuts abans de l’inici de l’acte. Un cop començat el recorregut ja no podran tenir accés a la visita que farà el president.