Sala de premsa

El president Artur Mas lliurarà demà, dimarts, el Premi Internacional Catalunya a l'arquebisbe sud-africà Desmond Tutu

query_builder   2 juny 2014 12:58

settings_input_antenna Convocatòria

El president Artur Mas lliurarà demà, dimarts, el Premi Internacional Catalunya a l'arquebisbe sud-africà Desmond Tutu

 
·         L’acte tindrà lloc al vespre, al Palau de la Generalitat, i serà retransmès en directe pel canal 3/24 de TV3, que també oferirà senyal institucional
 
·         Al matí, Desmond Tutu oferirà una roda de premsa a la Sala de premsa del Palau
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, lliurarà demà dimarts, 3 de juny, el Premi Internacional Catalunya a l’arquebisbe sud-africà i Premi Nobel de la Pau Desmond Tutu, que recollirà personalment aquest guardó. El jurat va proclamar Tutu, el passat mes de maig,  guanyador d’aquesta XXVI edició del Premi “per la seva vigorosa i constant lluita per la justícia social i la millora de les condicions dels oprimits, des d’una integritat, un coratge i una capacitat excepcionals”.
 
La cerimònia de lliurament tindrà lloc a les 19.00 hores, al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, i serà retransmesa en directe per TV3 a través del canal 3/24. TV3 oferirà també senyal institucional per mitjà del repetidor de Collserola.
 
L’acte s’iniciarà amb els parlaments del president delegat del Premi, Xavier Rubert de Ventós, que llegirà l’acta del Jurat, i del cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que farà la glossa del guanyador. A continuació, el president Mas lliurarà el Premi Internacional Catalunya a Desmond Tutu, qui pronunciarà unes paraules d’agraïment. Tot seguit, hi haurà una peça musical de la soprano Barbara Hèndricks, i l’acte es clourà amb la intervenció del president Mas, que és també president del Jurat del Premi. La Coral Tianenca posarà punt i final a la cerimònia amb el Cant dels Segadors.
 
El Premi Internacional Catalunya, creat per la Generalitat de Catalunya el 1989, es concedeix anualment a aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món.
 
Roda de premsa de Desmond Tutu
 
 
El mateix dimarts dia 3, a les 11.00 hores, l’arquebisbe Desmond Tutu oferirà una roda de premsa a la Sala de premsa del Palau de la Generalitat. Aquesta sessió informativa comptarà amb traducció simultània anglès-català.
 
Nota: Per motius d’espai, només tindran accés al Saló de Sant Jordi, on tindrà lloc l’acte de lliurament, els fotògrafs i TV3, que oferirà senyal institucional de l’acte . La resta de mitjans podran seguir l’acte des de la sala de premsa del Palau.
 
Per accedir al Palau, tant per a la roda de premsa com per a l’acte de lliurament, caldrà disposar de l’acreditació de premsa del Palau o bé l’acreditació del mitjà acompanyada del DNI. Qui no disposi d’aquests documents, cal que enviï un correu a aquest Gabinet de premsa per tal d’acreditar-se: premsa.president@gencat.cat
 
 
 

19:00|El president Mas lliura el Premi Internacional Catalunya.Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, lliurarà el Premi Internacional Catalunya a l’arquebisbe sud-africà i Premi Nobel de la Pau Desmond Tutu, que recollirà personalment aquest guardó. El jurat va proclamar Tutu, el passat mes de maig, guanyador d’aquesta XXVI edició del Premi “per la seva vigorosa i constant lluita per la justícia social i la millora de les condicions dels oprimits, des d’una integritat, un coratge i una capacitat excepcionals”. Hi assistiran també la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; els consellers d'Interior, Ramon Espadaler, i d'Ensenyament, Irene Rigau; el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí; el delegat territorial del Govern a Barcelona, Fernando Brea, i el director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell. Prèviament, al matí, a les 11.00 hores, l’arquebisbe Desmond Tutu oferirà una roda de premsa a la sala de premsa del Palau de la Generalitat. Aquesta sessió informativa comptarà amb traducció simultània anglès-català. Nota: Per motius d’espai, només tindran accés al Saló de Sant Jordi, on tindrà lloc l’acte de lliurament, els fotògrafs i TV3, que oferirà senyal institucional de l’acte. La resta de mitjans podran seguir l’acte des de la sala de premsa del Palau.  Per accedir al Palau, tant per a la roda de premsa com per a l’acte de lliurament, caldrà disposar de l’acreditació de premsa del Palau o bé l’acreditació del mitjà acompanyada del DNI. Qui no disposi d’aquests documents, cal que enviï un correu per tal d’acreditar-se a premsa.president@gencat.cat.