Sala de premsa

El conseller Mascarell presideix l'acte inauguració de la nova biblioteca de Sant Fruitós de Bages

query_builder   5 juny 2014 13:40

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Mascarell presideix l'acte inauguració de la nova biblioteca de Sant Fruitós de Bages

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, presidirà, el pròxim dissabte 7 de juny, l’acte d’inauguració oficial de la nova biblioteca de Sant Fruitós de Bages, amb la presència del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve. L’edifici ha estat cofinançat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.
 
L’acte començarà a les 10.30 hores amb una visita de les autoritats i els mitjans de comunicació a les instal·lacions. Cap a les 11,15 hi haurà atenció als mitjans. La inauguració prosseguirà cap a les 11.30 hores i estarà  ambientada musicalment pels alumnes de l’Escola de Música. A més, després dels parlaments oficials, hi haurà sessió de contes per als més petits. Finalitzada la inauguració, començaran les portes obertes al nou edifici.
 
La nova biblioteca municipal, integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC), començarà a donar servei normal el mateix dilluns 9 de juny. La seva obertura suposa per al municipi de Sant Fruitós del Bages guanyar un gran equipament cultural de més de mil metres quadrats, amb espais diàfans destinats a la biblioteca pròpiament dita, però també amb una sala polivalent destinada a actes culturals, dues aules per a reunions o formació i l’àrea destinada a l’Arxiu Històric Municipal. L’edifici s’ubica a la plaça de Clementina Arderiu, molt pròxima als centres escolars, fet que facilitarà l’organització d’activitats conjuntes.
 
La construcció de la nova biblioteca ha suposat una inversió de 2.508.320 euros, dels quals la Generalitat de Catalunya n’ha aportat 420.900 euros.
 
Catalogació del fons documental
Les obres de la nova biblioteca van acabar-se a finals del 2013 i des de llavors s’ha estat treballant a l’interior amb les instal·lacions tècniques, el mobiliari i, també, en la catalogació del fons documental de l’antic edifici.
 
En total, s’ha hagut de catalogar més de 20.000 volums, 5.000 audiovisuals i una col·lecció de 50 títols de revistes i diaris. S’ha revisat tot aquest fons i han estat donats de baixa documents obsolets. La nova biblioteca tindrà un fons documental de 21.800 llibres i de 6.500 audiovisuals.
 
Tot el material s’ha adaptat a un nou sistema que permetrà oferir un servei d’auto préstec que farà que els usuaris puguin ser autònoms a l’hora d’agafar i retornar els documents mitjançant dues màquines. Per aquest motiu, ha calgut identificar cada volum amb un xip. Aquesta és una tasca que s’ha coordinat des de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació. Actualment, la biblioteca té 16.000 usuaris i fa 18.000 préstecs a l’any.

10:30|Mascarell inaugura la nova Biblioteca de Sant Fruitós de Bages.Biblioteca (c. Carles Buïgas, 35-37)|Sant Fruitós de Bages (Bages)

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, presidirà l’acte d’inauguració oficial de la nova biblioteca de Sant Fruitós de Bages, que comptarà també amb la presència del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve.